U sklopu Medžlisa Sanski Most posluje i firma d.o.o. “Hajrat” koja se prevashodno brine o poslovanju vakufske (gradske) pijace koja je vlasništvo Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most. 

Direktor “Hajrat-a” je Elmedin Mujkić, kontakt: +387(0)61-621-677.

PJ “Nur” 

U sklopu firme “Hajrat” djeluje poslovna jedinica “Nur”, koja se bavi isključivo pokopnim uslugama, te prevozom umrlih unutar Bosne i Hercegovine, kao  i iz inostranstva. 

Naše pokopno preduzeće je odavno poznato po efikasnom i korektnom obavljanju kompletnih usluga vezanih za dostojanstven ispraćaj merhuma na Ahiret, u skladu sa propisima islama. Naši uposlenici nastoje maksimalno biti na usluzi porodicama koje su pogođene tugom i bolom zbog smrti svojih voljenih. Stoga za njih obavljamo sve potrebne usluge, od ishodovanja potrebne dokumentacije za prevoz umrlih do organizacije dženaze. 

Preduzeće posluje sa dva transportna kombi vozila. 

Kontakt osoba za sve informacije oko prevoza umrlih osoba iz zemalja europske unije u BiH je direktor E. Mujkić, kontakt: +387(0)61-621-677.

Vozači za prevoz umrlih unutar BiH i iz inostranstva su: Šistek Mehmed: +387-(0)61-162-751 i Senad Ramić: +387(61)-524-082.

 

Podijeli