Okrugli stol na temu porodičnog nasilja sa aspekta religije i nauke

Okrugli stol na temu porodičnog nasilja sa aspekta religije i nauke

 

11.06.2024.g (utorak), u prostorijima velike sale hotela “Asi”, a u organizaciji Međureligijskog odbora Sanski Most, održan je okrugli stol na temu “Porodično nasilje sa aspekta religije i nauke”.

Uz izuzetno dobru posjetu i zanimljive izlagače, problematizirana je tematika koja se tiče nasilja općenito, te nasilja u porodici posebno, a koja je itekako prisutna u našem društvu.

Svjedoci smo da se o ovome mora i treba glasnije i iznova govoriti, pogotovo ako se uzme u obzir statistika koja potvrđuje da je nasilje itekako prisutno u dtuštvu.

Gosti izlagači na okruglom stolu su bili:  prof. Najka Hasanbegović, koordinatorica za brak i porodicu pri Medžlisu IZ Sanski Most, fra. Tomislav Svetinović, diplomirani teolog i filozof i Edin Biščević, diplomirani psiholog iz Centra za mentalno zdravlje Sanski Most.

Finansijsku i resursnu pomoć u realizaciji ovog bitnog događaja za lokalnu zajednicu u Sanskom Mostu pružili su: misija EU u BiH, World Vision BiH, MRV BiH, Mreža žena BiH, CIM Sanski Most, predstavnici lokalnih medija i vjerskih zajednica iz Sanskog Mosta, na čemu im se srdačno zahvaljujemo.

Ovo je samo mali korak ka onome što ovakvi događaji trebaju pokazati, a to je podizanje svijesti i glasa u borbi protiv svake vrste nasilja, riječi su današnjeg auditorija, koji je “u dahu” ispratio zanimljiva izlaganja predavača.

Koord. projekta:

Selmir Hurić, Međureligijski odbor Sanski Most

Podijeli