Muftija Kudić razgovarao sa načelnikom i predstavnicima Medžlisa Sanski Most

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je primio načelnika općine Sanski Most mr. Farisa Hasanbegovića, glavnog imama Medžlisa IZ Sanski Most Mirzu-ef. Žerića i predsjednika Medžlisa IZ Sanski Most mr. Nuriju Jakupovića. Muftija se zahvalio gostima na posjeti. Načelniku Hasanbegoviću se zahvalio na dobroj saradnji sa Medžlisom i Muftijstvom, a predstavnicima medžlisa je čestitao na brojnim projektima u proteklom periodu koje su realizirali.

„Zahvalan sam načelniku Hasanbegoviću što pokazuje poštovanje prema Islamskoj zajednici i na veoma dobroj saradnji koju ostvaruje sa predstavnicima Medžlisa IZ Sanski Most. Medžlis IZ Sanski Most na čelu sa glavnim imamom i predsjednikom rade kvalitetne i vrijedne projekte. Pogotovo je njihov doprinos i angažman bio vidljiv u proteklom periodu u veoma otežanim uvjetima pandemije. Nadamo se da ćemo biti u prilici ove godine upričiti organizaciju manifestacije Musalla, o kojoj smo govorili tokom današnjeg sastanka, a koja spada u najvažnije manifestacije našeg muftijstva i cijele Islamske zajednice.“ – istakao je muftija Kudić.

Načelnik Hasanbegović je izrazio zahvalnost muftiji Kudiću i iskazao spremnost za daljnu saradnju sa svim nivoima Islamske zajednice, a pogotovo na projektima koje imaju direktne veze sa općinom Sanski Most.

„Zahvalan sam našem muftiji na prijemu i veoma prijatnom i ugodnom razgovoru. Upoznali smo muftiju Kudića sa nivoom naše saradnje i projektima na kojima radimo i na kojima ćemo raditi u narednom periodu. Iznijeli smo mu i planove za ovogodišnju Musallu, ako epidemiološki uvjeti budu dozvoljavali. Drago mi je da muftija prepoznaje značaj Musalle za cijelu našu Krajinu i Bosnu i Hercegovinu i da tu manifestaciju svrstava u same prioritete kada je u pitanju Muftijstvo bihaćko.“ – rekao je Hasanbegović.

Glavni imam i predsjednik Medžlisa IZ Sanski Most su iznijeli muftiji i njegovim saradnicima dijelove programa za ovogodišnju manifestaciju „Musalla 21“ i izrazili očekivanja da će se ove godine Muftijstvo bihaćko aktivno uključiti u planiranje i realizaciju programa.

Ovom sastanku su prisustvovali i rukovodioci službi Muftijstva bihaćkog mr. Haris-ef. Veladžić i Sabahudin-ef. Begić.

Izvor: /muftijstvobihacko.ba/

Podijeli