URUČENA POMOĆ JETIMIMA I PORODICAMA U SOCIJALNOJ POTREBI

Povodom nastupajućeg mubarek mjeseca redžeba u kojem je posebno lijepo činiti dobra djela, socijalni fond „Berićet“ je, zahvaljujući dobroti bračnog para Sadić Fehima i Amile iz džemata Trnova, obradovao četiri porodice u socijalnoj potrebi sa po 100 KM.

Pored njih hedijom od 400 KM obradovali smo dvoje jetima u džematu Kijevo, koji su prije nepunih mjesec dana ostali bez oca i sada žive sa majkom koja nije zaposlena, niti ima redovnih primanja. Ovom hedijom smo željeli barem malo ublažiti njihobu bol i kazati im da nisu i neće biti sami, ako Bog da.

Anonimni roditelji koji su dobili dijete, željeli su iz zahvalnosti Dragom Bogu, obradovati drugu djecu u potrebi, te je njihova dobrota ovog puta obrisala jetimsku suzu makar na trenutak.

Nekoliko prehrambenih paketa dodijelili smo socijalno ugroženim porodicama i olakšali njihove brige makar na jedan mjesec. Mjesec redžeb je blagoslovljeni mjesec, mjesec kada dobra djela imaju veću vrijednost nego u drugim mjesecima, stoga se trudimo da ga iskoristimo čineći dobro i pripremajući se za nadolazeći mubarek mjesec ramazan.

Neka Allah Dobri obećanom nagradom nagradi dobročinitelje.

Podijeli