Dobročiniteljima u zijaretu

Nakon što smo prije nekoliko dana pisali o dobročinitelju iz Vrhpolja, hadžiji Nailu koji već godinama čini dobro stipendirajući djevojke koje se školuju u Medresi, današnjim kratkim zapisom želimo ostaviti trag o dobroj hadžinici i vākifi iz Hamzibegovog džemata, hadžinici Asiji Gvožđar.

Naime, hadžinica Asija je željela učiniti trajnu sadaku pred dušu svoga rahmetli supruga Sabida, te sa tom namjerom uvakufila 5.000 KM u korist našeg Medžlisa. U dogovoru sa vākifom Asijom, sredstva su uložena u potrebnu rekonstrukciju krova vakufskih objekata u haremu Hamzibegove džamije, te je tako ovaj hajrat našao svoju najljepšu namjenu i “adresu” – u svrhu održavanja Allahovih džamija.

U znak zahvalnosti i poštovanja, danas su hadžinici Asiji zijaret upriličili gl. imam našeg Medžlisa Mirza ef. Žerić, predsj. IO Medžlisa Nurija Jakupović, te imam Hamzibegove džamije, Mirsad ef. Sedić.Molimo Darežljivog Allaha da hadžinici Asiji ukabuli njezinu trajnu sadaku, podari joj dug život u zdravlju i rahatluku i da se hurmetom ove sadake smiluje duši Sabidovoj.

Podijeli