KUR'ANSKO TAKMIČENJE ZA DJECU I OMLADINU

Već nekoliko godina Medžlis Islamske zajednice Sanski Most organizuje takmičenje djece i omladine u učenju određenih kur'anskih sura (napamet).

Po ocjeni i utiscima prisutnih, a posebno gostiju iz reda članova ocjenjivačke komisije, ovo kur'ansko takmičenje kvalitetom takmičara i samom organizacijom iz godine u godinu poprima respektabilan skup.

Bio je to dovoljan razlog da ove godine napravimo iskorak u organizaciji ovog takmičenja, te smo kategorije takmičara odlučili proširiti i na mlade srednjoškolskog uzrasta. Tako ćemo ove godine imati četiri kategorije takmičara.

Prve dvije kategorije odnose se na uzrast “osnovna škola” i takmičari u tim kategorijama (od 1. do 6. razreda i od 7. do 9-og) će nastupiti sa učenjem napamet sure Nuh.

I treća kategorija takmičara rezervisana je za osnovnoškolski uzrast, a u njoj će nastupiti takmičari koji nauče napamet sure: el-Hudžurat, el-Mulk i en-Nebe’.

Četvrta kategorija takmičara su srednjoškolci koji će moći nastupiti ukoliko do takmičenja nauče napamet kur'ansku suru er-Rahman.

Namjera organizatora je da se djeca i omladina u vremenu do kraja kalendarske godine intenzivnije druže sa Časnim Kur'anom, a da u prvom danu 2022. godine, priredimo prelijepu “kur'ansku gozbu” koja će nahraniti vjerničke duše.

Pored ahiretske nagrade koja je obećana onima koji se druže sa Kur'anom učeći njegove ajete, obezbjedit ćemo i vrijedne novčane nagrade za pobjednike u svim kategorijama, ali i za sve one koji pristupe takmičenju sa naučenim surama.

Pozivamo i sve vas, dragi vjernici, da svojim sponzorstvom budete dio ovog plemenitog događaja, kako bismo svi zajedno 01.01.2022. mogli svjedočiti još jednoj lijepoj kur'anskoj večeri ukrašenoj našom djecom i omladinom.

Kako je to izgledalo prošle godine, možete pogledati na ovom linku: https://youtu.be/Z75fT1mLSnQ

Podijeli