Održane hatme u džematu Kijevo

Održane hatme u džematu Kijevo

Proteklu subotu su u džematu Kijevo održane svečane hatme za dvije djevojke koje su svoje mektebsko školovanje ‘krunisale’ na ovaj svečani način.

Njihov muallim, Suvad-ef. Šekić nije krio svoje oduševljenje činjenicom da u svojoj imamskoj misiji na hatme izvodi još dvoje djece koji su pred njim godinama strpljivo i ustrajno râsli u svojoj vjeri, učili svoje prve sure i dove, namaze i harfove, a onda se svrstali u “Allahove izabranike i elitu” time što su postali učači Kur'ana časnog.

Hatmenskoj svečanosti prisustvovali su  glavni imam Medžlisa Mirza-ef. Žerić, kao i predsjednik Izvršnog odbora Mirnes Alagić.

Glavni imam je u svome obraćanju čestitao djeci i njihovom muallimu na ovom uspjehu, kao i njihovim roditeljima i džematu u cjelini, kazavši kako u današnjem vremenu svako dijete koje muallim izvede na Pravi put i poduči Kur'anu i osnovama njihove vjere jeste mubarek za tu porodicu i džemat, a za sve nas zalog kod dragoga Boga da smo bili od onih koji su na dobro pozivali, dobru podučavali, a na nevaljalštine upozoravali i od njih sebe i druge čuvali, a konačni uspjeh je kod Uzvišenog Gospodara.

Na kraju ove lijepe svečanosti prigodne hedije i diplome djeci je uručio predsjednik IO Medžlisa, a hajr dovu je proučio predsjednik Okružnog odbora Ilmijje Selmir-ef. Hurić.

Spomenimo na kraju ovog zapisa i to da su proteklog vikenda najljepši ukras džemata Kijevo bile one:

Ahmetagić (Ismet i Emsuda) Belkisa i

Šekić (Suvad i Emira) Fatima.

Čestitamo vrijednoj djeci i njihovom muallimu, uz dovu Svevišnjem da ih Kur'an kroz život vodi i da budu od onih čije će živote kur'anski propisi, opomene i savjeti oplemeniti.

Podijeli