Pomoć ugroženim kategorijama stanovništva

    Firma d.o.o. Hajrat u saradnji sa Medžlisom IZ Sanski Most podijelila jednokratnu pomoć u vidu paketa sa osnovnim životnim namirnicama.

 

    Loša ekonomska slika naše zemlje nije zaobišla ni Sanski Most. Stalna poskupljenja osnovnih životnih namirnica uzrok su sve večem broju onih koji žive na rubu egzistencije. "Koliko socijalno ugroženih porodica živi u našem okruženju možete vidje samo ukoliko iziđete na teren…" kaže Fikret Muhić, direktor firme Hajrat u Sanskom Mostu koji je inače i vođa ove humanitarne akcije koja već petu godinu brine o onima kojima je potreban ovakav vid pomoći. U sklopu ove akcije svake godine podijeli se oko 200 ovakvih paketa.

    Sredstva za ovu akciju uglavnom su obezbjeđena sergijama koje se uz Bajram (kurbanski) organizuju po džematima ovog Medžlisa,te dijelom iz budžeta firme d.o.o. Hajrat. Nisu zanemariva ni sredstva dobrovoljnih priloga pojedinaca te nekolicine privrednih djelatnika iz Sanskog Mosta.{gallery}Pomoc{/gallery}

    "Cilj nam je da fond budžeta za ove svrhe unaprijedimo i povećamo…" kaže Fikret Muhić, "kako bismo u narednom periodu pomogli što više onih kojima je ovakav vid pomoći neophodan.

    Svi oni koji žele da učestvuju u ovom humanitarnom programu, svoje novčane priloge mogu uplatiti na broj računa kod Raiffeisen banke:

                                      1 6 1 0 3 5 0 0 1 2 6 9 0 0 6 7     

(sa naznakom za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva)

Podijeli