Proučen mevlud u Donjem Kamengradu

Mevlud.jpg Mevludkamthumb.jpg

„Sve na ovom svijetu ima svoju sudbinu…“ kako kaže prof. Handžić, tako je i sinoć (29.03.2008.) bila sudbina da se mnogobrojni vjernici i vjernice okupe u Novoj džamiji u Donjem kamengradu u znak sječanja na poslanika Muhammeda a.s. Nekada su dobri Bošnjani sa posebnom radošću iščekivali mjesec Rebiul evvel želeći se putem ljubavi prema Poslaniku a.s. približiti Božijoj milosti, te je bilo malo kuća u kojime se nabi organizovao mevlud i okupili bližnji i komšije.

    Dženan Handžić prof..jpgNa samom početku mevludske svečanosti prisutne je poselamio i zaželio dobrodošlicu imam ovog džemata Salko ef. Salispahić nakon čega je iskrene selame i čestitke organizatoru uputio i glavni imam MIZ Sanski Most prof. Husein ef. Kovačević. Mevludski program su lijepo osmislili i dirljivo izveli vrsni učači, imami iz okolnih džemata Hasib ef. Delić, Nevres ef. Softić, Selmir ef. Hurić, Amir ef. Jusić i Hasan ef. Džafić, što se moglo primjetiti i na prisutnima koji su pomno i strpljivo slušali pobožne mevludske spjevove i lijepe ilahije o poslaniku Muhammedu a.s.

                Nakon mevludskog programa, prisutne je svojim nadahnutim predavanjem oduševio mladi profesor Medrese „Osman ef. Redžović“ iz Visokog, Dženan ef. Handžić. On je na veoma interesantan način  govorio o posebnostima i odlikama Božijeg poslanika Muhammeda a.s.  Naš web portal za vas je pripremio cijelo predavanje koje možete preuzeti OVDJE ili ga poslušati na interaktivnom radiju naše stranice.

 

{gallery}MevKamengrad08{/gallery} 

Podijeli