Kod Prijedora svaka kiša u dvorište donese meteorite

Da vam susjed nakon svake kiše kaže kako su ga vanzemaljci ponovo zasuli kamenjem, zasigurno biste pomislili kako je u potpunosti lud. No, ne i kad bi za to imao dokaz. U dvorište Radivoja Lajića iz Gornja Lamovite, kod Prijedora, u novembru prošle godine, pao je meteorit. No, sad se u Lajićevom dvorištu nakon svake kiše nađe nekoliko primjeraka tog "svemirskog kamenja". "Sijevalo je i grmjelo sa svih strana, ali jedan bljesak s neba bio je posebno intenzivan.

Taj bljesak mi je osvijetlio cijelu kuću i dvorište i tada sam začuo strahovit udar o zemlju. Kada se nevrijeme smirilo, u strahu sam izišao iz kuće i imao što da vidim. Veći žuti kristalni kamen bio je u mom dvorištu. Bio je težak oko 300 grama i znao sam da tako nešto ne može biti ovozemaljsko", ispričao je Lajić.
Da Lajić ne izmišlja te da je kamenje koje pada u njegovo dvorište uistinu pristiglo iz svemira potvrdili su čak i profesori sa Beogradskog univerziteta, koji su mu rekli da "tako nešto još nisu vidjeli na prostoru bivše Jugoslavije, ali da je sličan takav svemirski kristal, odnosno kamen, pao na Zemunsko polje 1947. godine". "Kada je prvi put meteorit pao u moje dvorište, mislio sam da sam svojom rukom dodirnuo svemir. Sad strahujem da se sam Bog urotio protiv mene i da baca svemirsko kamenje na moju kuću. Misterija je to velika i jednostavno ne znam kako će se sve to okončati", rekao je Lajić te dodao kako je zabrinut i zbog svoje djece: "Imam petoro djece i svi ih u školi pitaju za čudno kamenje iz svemira".
Zvonku Pavloviću iz Ljubija kraj Prijedora više je puta uspjelo uslikati NLO. Prvi put je NLO fotografirao u mjestu Žune, prošle godine. Rekao je kako je "primijetio kako se nešto neobično kreće nebom". Još jedan NLO je uspio fotografirati prošle sedmice na području Raljaša. Pavlović je rekao kako je "u jednom trenutku vidio čudnu letjelicu".

(Hina) 

Podijeli