Priznao da je silovao 13-godišnju bratičnu

    Ermin S. iz Zenice priznao je djelo spolnog odnošaja s djetetom, potvrđeno nam je jučer u Kantonalnom sudu u Zenici. Optuženi Zeničanin je djelo priznao pred sudijom za prethodno saslušanje Unkasom Arnautom, a nakon ovoga bit će proveden postupak provjere priznanja i određivanje krivične sankcije. Kako nam je rečeno u Sudu, za ovo djelo predviđena je mjera dugotrajnog zatvora, od pet do 45 godina zatvora.

    On je priznao strašan zločin koji je nedavno otkriven, nakon što se u Kantonalnoj bolnici Zenica porodila njegova 13-godišnja bratična. Djevojčica je na sigurnom, sklonjena od monstruma koji se nalazi u pritvoru do određivanja kazne.

Kako nezvanično saznajemo, Ermin S. je u početku negirao djelo, tvrdeći da je impotentan i da zbog toga nema djece braku, ali je DNK analizom o očinstvu vršen pritisak na njega, te je priznao zločin i izrazio kajanje.

Djevojčica je slučaj prijavila nakon što je sklonjena na sigurno, a navodno je duže vrijeme bila zlostavljana. Kako je utvrđeno, zatrudnjela je s amidžom kada je imala 12 godina.

(avaz.ba) 
Podijeli