Za glas na izborima Lijanovići daju devet kilograma mesa

Bosanski mesni div Lijanović, koji se u politiku ubacio kroz Narodnu stranku za boljitak, umjesto obećanog novca za glasove na lokalnim izborima, od prošlog je tjedna svoje "registrirane" glasače počeo namirivati mesnim proizvodima.

Svaki glasač njegove stranke koji je bio na popisu onih koji su te glasače skupljali, neće dobiti svojih obećanih sto maraka nego će ga "mesari" iz Širokog Brijega počastiti svojim mesnim proizvodima. Oni su morali taj dogovor o plaćanju glasova novcem razvrgnuti, jer im Skupština Zapadnohercegovačke županije nije dala poticaje, pa nemaju novac za glasove, piše Pincom.

Za glas nisu dobili obećanih sto maraka, nego devet kilograma mesa

Zadatak da obavijeste glasače o promjeni načina plaćanja dopala je one koji su glasače skupljali, te su meso mogli dobiti samo oni glasači koji su bili na popisima akvizitera. Predaja mesa odvija se u Lijanovićevim mesnicama. Glasači ovakvim načinom plaćanja glasova nisu zadovoljni, jer su cijene mesa od početka podjele udvostručene, pa se malo osjećaju i prevarenima. Za svoj glas oni mogu dobiti devet kilograma mesa.Neki od njih imaju tehničkih problema s plaćanjem u mesnim proizvodima umjesto u novcu. Jedan od Pincomovih sugovornika rekao je kako sada ne zna kamo će s tolikim mesom, jer je već zaklao krme. Kako izborna prijevara može biti sasvim legalna te može proći bez ikakvih posljedica za "demokrate" iz Širokog Brijega jasno dokazuje ovaj primjer iz susjedne nam Bosne i Hercegovine.

(Index.hr)

Podijeli