13-godišnjak postao otac

Alfie Patten, dječak koji ima samo 13 godina, postao je otac nakon što je njegova 15-godišnja djevojka Chantelle Steadman rodila kćerku Maisie Roxanne. Porođaj se dogodio prije četiri dana, javljaju britanski mediji.

Dječak sa licem osmogodišnjaka izjavio je za The Sun kako je odlučan da bude dobar otac, iako nema novca i samo povremeno dobije džeparac od svog oca.

Alfie živi sa majkom Nicolom u Eastbourneu u Velikoj Britaniji, a bilo mu je 12 godina kad je njegova djevojka zatrudnila. Dogodilo se to nakon jedne noći kada je par imao seksualne odnose bez zaštite.

Ovaj slučaj izazvao je lavinu komentara o disfunkcionalnim britanskim porodicama i djeci koju rađaju djeca.

Dvanaest sedmica nakon što su Alfie i Chantelle imali odnose, djevojčica je otkrila da je trudna, te su posjetili doktora.

“On (doktor) je rekao kako trebamo reći mojoj mami, ali ja sam bila previše prestrašena. Nismo mislili da nam treba pomoć roditelja. Zapravo, ne mislite mnogo o tome kad shvatite da ste trudni. Samo mislite kako će vas roditelji ubiti”, priča Chantelle koja je krila trudnoću sve dok njena majka, vidjevši da se deblja, nije postala sumnjičava.

“Željeli smo bebu, ali smo se bojali kako će ljudi reagovati. Nisam znao kako je biti otac. Bit ću dobar, strog i brinut ću se o njoj”, kaže mladi otac.

Alfiejev otac Dennis potvrdio je kako je njegov sin odlučan da bude odgovoran otac posvećen svom djetetu, ali i to da dječak nije u potpunosti svjestan u šta se upustio.”On nema pojma šta znači imati bebu i ne može objasniti kako se osjeća. Sve što zna je da će mu mama i tata pomoći”, izjavio je Dennis. “Kad mu spomenete novac, on skrene pogled. A i ona se oslanja na svoje roditelje. To je ludo. Nemaju pojma šta slijedi. Kad sam počeo pričati s njim o tome, rasplakao se. Rekao je da mu je to bilo prvi put da se seksa, da nije znao šta radi i da mogu uslijediti komplikacije.”

Ispričao je kako je Alfie želio biti prvi koji će uzeti bebu u naručje.

“Mogao je sjediti kući uz PlayStation, ali ipak je bio u bolnici svaki dan.”

Mama i beba su u četvrtak puštene iz bolnice i sada žive s njenom porodicom u Eastbourneu.

Alfie nije najmlađi otac u Britaniji. Taj rekord drži Sean Stewart koji je 1998. godine postao roditelj sa samo 12 godina.

(Sarajevo-x.com)

 

Podijeli