“KUKALA” na Facebooku i dobila otkaz

facebook_vl_dailymail_1

Mostar/London (RTM) – Ako ste jedan od mnogobrojnih članova Facebooka, pogotovo duže vrijeme, onda ste svjesni da uz tu društvenu stranicu jednostavno nema tajni. Uz nedovoljan oprez svi “prijatelji” na Facebooku znat će šta se s vama događa, kako se osjećate i šta radite.

Iako to ponekad zna biti zgodno, zna biti i “opasno”, a to je na svojoj koži osjetila Kimberley Swann koja je dobila otkaz jer je na Facebooku kukala o svome dosadnom poslu.

16-godišnja Kimberley najprije se požalila kako je njen prvi dan na poslu vrlo dosadan, a samo nekoliko dana kasnije na Facebooku je napisala: “Samo bušim rupe i skeniram papire!”. Nakon sedam dana postalo joj je “apsolutno dosadno!”.

Šef neoprezne Kimberley pozvao je u ured i objavio joj da je otpuštena te joj je odluku objasnio riječima:

„Vidio sam tvoje komentare na Facebooku i ne želim da se moja firma pojavi u vijestima”.

Otpuštena Kimberley šokirana je odlukom, a pokušala je objasniti kako niko iz firme nije trebao vidjeti komentare te da nije uopće spominjala ime firme. Bila je svjesna da njen posao uredskog pomoćnika na početku mora biti dosadan, ali se nadala da će postati zanimljiviji.

Nakon obavijesti koju je čula od šefa, Kimberley je dobila i službeno pismeno obrazloženje otkaza:

„Prateći vaše komentare na Facebooku u kojima spominjete svoj posao i firmu mi smatramo da je bolje, budući da niste sretni i ne uživate u obavljanju svog posla, da okončamo vaše zaposlenje u firmi Ivell Maketing & Logistics odmah”.

Kimberleyn primjer možda će poslužiti kao upozorenje korisnicima Facebooka i sličnih društvenih stranica koji, ponajprije u sad već kultnim statusima, pišu čak i ono što ne bi trebali vidjeti baš svi. Jer čak i ako mislite da “ne mogu vidjeti oni koji ne trebaju”, na Facebooku, pokazalo se, ništa nije tajno. (Večernji list)

Podijeli