VIDEO – Mektebska takmičenja u Sanskom Mostu

mektebsko_takmicenje_2011

U subotu, 23. Aprila, održano je mektebsko takmičenje na nivou medžlisa IZ u Sanskom Mostu. Takmičenje je održano iz oblasti kiraeta za mlađi i straiji uzrast te testa općeg znanja iz oblasti islamske vjeronauke. Učešće na ovom takmičenju uzelo je 98 učenika koji su na ovaj način bili i predstavnici svih 30 džemata sa područja ovog medžlisa.

 

 

Bio je ovo poseban dan za mlade Sanjane koji su cijelu godinu, zajedno sa svojim muallimima proveli u pripremama za ovo takmičenje.
Veoma težak zadatak imali su članovi komisija koji su na kraju trebali izabrati najbolje. Nakon pregledanih testova i sabiranja bodova, došao je trenutak koji su mališani s velikim nestrpljenjem čekali, proglašenje pobjednika.

Iz testa općeg znanja:

1.    Hodžić Adna iz džemata Tomina
2.    Poljak Selma iz džemata Hrustovo
3.    Ališković Omer iz džemata Kruhari – Jezernice

U kategoriji učenja Kur'ana za stariji uzrast:

1.    Hasić Lejla iz džemata Čaplje
2.    Pašalić Muhammed iz džemata Vrhpolje
3.    Šupuk Sebila iz Trnove

U učenju Kur'ana za mlađi uzrast:

1.    Ćustić Emina iz džemata Čaplje
2.    Delić Rijad iz džemata Fajtovci
3.    Vuković Esma iz džemata Husimovci

Pobjednicima kao i njihovim muallimima pripale su vrijedne novčane nagrade, za prva mjesta 100 KM druga mjesta 70 KM i treća mjesta po 50 KM.

Narednog dana, u nedjelju, na stadionu pored škole Hasan Kikić održanoje i takmičenje u fudbalu u kom je učešće uzelo 30 ekipa.
Nakon podne namaza koji je zajednički obavljen na obližnjoj livadi, odigrana je i finalna utakmica te jeprvo mjesto pripaloe ekipi iz džemata Skucani Vakuf Lijeva Obala. Za ovu prigodu Medžlis je obezbjedio i prigodan pehar uz još neke vrijedne nagrade koje su uručene pobjednicima.

 

Više fotografija sa takmičenja pogledajte OVDJE!


 

Podijeli