Održano mektebsko takmičenje 2012 u sanskom medžlisu

pobjednici_takmicenja pobjednici_takmicenja

Protekli vikend (21. i 22. 04. 2012.) u sanskom medžlisu protekao je u takmičarskom duhu. U subotu i nedelju održano je redovno takmičenje polaznika mektebske nastave na području Medžlisa u Sanskom Mostu. Najprije je u subotu snage odmjerilo preko 20 džematskih ekipa na sportskim terenima Prve sanske škole.

 

 

Vatrena borba na malonogometnom turniru najavila je sutrašnje još uzbudljivije takmičenje iz oblasti općeg znanja i kiraeta. Nakon nekoliko kola odigranih utakmica pobjedničke pehare odnijele su  ekipe džemata Stari Majdan (3. mjesto), Novo Naselje – Bartikovci (2. mjesto) i Husimovci (1. mjesto).

1_mjesto_ekipa_husimovci

drugo_mjesto_ekipa_n_naselje_bartikovci

3_mjesto_ekipa_stari_majdan

Dobra atmosfera vladala je i u nedelju gdje je učešće u tri nivoa takmičenja uzelo preko 120 učenika iz 29 džemata pomenutog Medžlisa. „Zadovolnji smo što je dobar dio takmičara danas pokazao zavidan nivo znanja i što ćemo imati dostojne predstavnike na takmičenju na nivou muftistva“, istakao je između ostalog glavni imam Husein ef. Kovačević te pohvalio ukupan rad mualima i njihove djece. Nakon višesatnog rada komisija, utvrđeni su i pobjednici ovog takmičenja.


TEST OPĆEG ZNANJA:

1. Ramić Melina (Došci – G. Kamengrad)

2. Grgić Amila (Došci – G. Kamengrad)

3. Selman Amina (Husimovci)

 

KIRAET (stariji uzrast)

1. Hasić Lejla (Čaplje)

2. Krupić Omar (Donji Kamengrad – N. džamija)

3. Vuković Bilal (Husimovci)

 

KIRAET (mlađi uzrast)

1. Hasić Maida (Čaplje)

2. Delić Muamer (Fajtovci)

3. Berbić Anes (Sanski Most)

 

Medžlis IZ je svim pobjednicima kao i njihovim muallimima obezbijedio skromne novčane nagrade uz vrijednu islamsku literaturu.

 takmicari_2012


Podijeli