Donji Kamegrad: Dodjela diploma za polaznike mektebske nastave

Mekteb_kamengrad

Za 24 polaznika mektebske nastave, u džematu Donji Kamengrad „Sultan Mehmed Fatih 1463.“  danas (10.06.2012.) je  muallim pomenutog džemata Nevres ef. Softić uručio diplome za uspješno završene razrede.

Od ukupno 33 polaznika, njih 24  je uspjelo zadovoljiti kriterije i ispuniti predviđene obaveze koje su utvrđene planom i programom Rijaseta islamske zajednice u BiH. Devet polaznika će, nažalost, iduće godine morati obnoviti predviđeno gradivo, iako glavni razlog ovog neuspjeha, kako ističe Nevres ef., jeste neredovno pohađanje nastave što dovodi do propuštanja važnog gradiva koje poslije učenici ne uspijevaju savladati.

Učanici su na kraju svečanosti dodjele diploma počaćeni i slatkišima koje je obazbijedila jedna grupa turista porijeklom iz Turske a koji žive i rade u Njemačkoj, a koji su nedavno zijaretili Musallu sultan Mehmed Fatiha u ovom džematu.

Učenicima koji su uspješno završili ovu mektebsku godinu upućujemo najiskrenije čestitke a onima koji to nisu uspjeli ove godine u narednoj želimo mnogo više uspjeha moleći Allaha dž.š. da budu što redovniji na nastavi kako bi na taj način bili primjer i onima koji još uvijek nisu ni upisani na pohađanje mektebske nastave.

Mekteb_kamengrad2

Podijeli