FOTO/VIDEO – Muftija Zukorlić u Sanskom Mostu

IMG_7554_1024x683

U prepunoj velikoj sali Starog hotela u Sanskom Mostu veceras je upriličena javna tribina i promocija magazina Pan Bošnjak na kojoj je pored promotora Nedžada Latića specijalni gost bio muftija sandžački Muamer ef. Zukorlić.

 

Upravo najavljeno prisustvo uvaženog muftije privuklo je pažnju velikog broja posjetilaca na tribini.

 

“Bošnjak je Bošnjaku brat ma gdje bio i živio!”

Muftija Zukorlić je govorio na temu ideje nacionalnog bošnjačkog identiteta gdje je još jednom skrenuo pažnju Bošnjacima na važnost svijesti o nacionalnom identitetu te da budu oprezni na podvale kojima se po ko zna koji put Bošnjacima pokušava unijeti sumnja u njihov identitet i porijeklo. Između ostalog muftija Zukorlić je kazao: “Mi Bošnjaci moramo svoj džamijski saff prenijeti i primjeniti u svoj nacionalni saff i na taj način uvesti red u našem svakodnevnom djelovanju…”

Na ovoj tribini je naglašena i važnost hiljadogodišnjeg utemeljenja nacionalnosti Bošnjak kao i zlonamjera onih koji pokušavaju unijeti dilemu među bošnjački nacionalni korpus. Muamer ef. Zukorlić je na kraju naglasio da svi moramo zapamtiti da je “Bošnjak Bošnjaku brat ma gdje bio i živio!” Kompletnu tribinu ćete uskoro moći pogledati u videu koji ćemo inša Allah objaviti. 

Organizatori ove tribine su bili Medžlis IZ u Sanskom Mostu te udruženja ATIS, AKOS i EXITMEDIAFILM.

{gallery}vijesti/sanski_most/2013/zukorlic{/gallery}

Podijeli