Posteljnina za Opću bolnicu

donaceija posteljine

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most danas je za potrebe Opće bolnice u ovom gradu obezbjeđena vrijedna donacija u vidu veće količine posteljine i igračaka namjenjenih pedijatrijskom odjelu u toj ustanovi.

Predstavnici ove vjerske institucije danas su dopremili ovu pomoć te je predali direktoru sanske zdravstvene ustanove, dr. Enesu Karabegu.

„Ovu donaciju smo obezbjedili zahvaljujući saradnji sa Islamskim centrom Bošnjaka u Hamburgu. Riječ je o većoj količini pomoći koju smo distribuirali i u druge ugrožene grdaove.“, rekao je predsjednik sanskog Mežlisa, Ilfad Ičanović. Direktor Opće bolnice, dr. Enes Karabeg, zahvalio je na donaciji rekavši kako ona ima veliki značaj obzirom da se u svom radu ova zdravstvena ustanova susreće s velikim problemima. „Stanje zdravstva u Unsko sanskom kantonu je u dosta teškoj situaciji.

Situaciju u našoj bolnici komplikuje činjneica da se finansiranje zdravstva obavlja na osnovu broja osiguranih lica u općinama, a obzirom da je taj broj kod nas vrlo mali, loše ekonomsko stanje nam predstavlja permanentni problem.“, istakao je dr. Karabeg.

Podijeli