Dragi roditelji…

djeca

Poštovani roditelji.

Na početku nove školske godine upućujemo hajir – dovu Uzvišenom Allahu, dž.š., da vam podari dobro zdravlje, nafaku, strpljivost i izdržljivost da zajedno sa svojom dragom djecom ostvarite odlične rezultate na polju odgoja i obrazovanja.  U isto vrijeme želimo vas podsjetiti na vjerom utvrđenu obavezu da kao roditelji učinite napor da vaša djeca pohađaju mekteb, i stiču praktično znanje u vjeri i odgajaju se u islamskom duhu. Mekteb je nezamjenjiva Kuća znanja i odgoja, u kojoj se uči praktična vjerska obuka, Radujemo se što ćemo kroz mekteb zajednički sarađivati i unapređivati naše vjersko obrazovanje i odgoj. Unaprijed vam  se zahvaljujemo na saradnji, te brizi i podršci koju dajete vašem mektebu!

Želimo vam puno uspjeha u radu i životu!

 

“O vi koji vjerujete, sebe i porodice svoje čuvajte od vatre čije će gorivo ljudi i kamenje biti, i o kojoj će se meleki strogi i snažni brinuti, koji se onome što im Allah zapovjedi neće opirati, i koji će ono što im se naredi izvršiti.” (Tahrim,6)

 

Uvaženi roditelji!

Mekteb je, mjesto gdje će vaše dijete kroz mektebsku nastavu upoznati vjeru, podučiti se njezinim propisima, učiti o svojoj kulturi i tadiciji, čuvati svoj maternji jezik, a uz to upoznati se i družiti.
 
Mektebska nastava se izvodi subotom i nedjeljom prije podne a njom su obuhvaćena djeca predškolskog uzrasta pa do omladine, s tim da su prema uzrastu i stepenu znanja podijeljena u grupe.
Mektebska nastava je besplatna za sve članove Islamske zajednice, a i za one koji nisu jer će postati članovima.

 

Mektebska nastava počinje u subotu 13.09.2014. godine.

 

djeca

Podijeli