IMAMI ISPRED SOCIJALNOG FONDA “BERIĆET” POSJETILI PORODICE U SOCIJALNOJ POTREBI U 15 SANSKIH DŽEMATA

 

IMAMI ISPRED SOCIJALNOG FONDA “BERIĆET” POSJETILI PORODICE U SOCIJALNOJ POTREBI U 15 SANSKIH DŽEMATA

 

Nalazimo se na izmaku mjeseca rebiu-l-ewela, mjeseca u kojem je rođen najčasniji i najplemenitiji insan koji je hodio zemljom, kruna svega stvorenoga, Muhammed, sallallahu ‘alejhi we sellem. U danima iza nas prigodnim mevludskim programima organiziranim po našim džematima, podsjećali smo se Poslanikovog, a.s., života, njegovih savjeta i uputa nama. S druge strane, svjedočili smo i raznim podlim napadima na njegovu ličnost, o čemu ovdje ne želimo pisati. Naš odgovor na ružnu riječ neka bude lijepa riječ, naš odgovor na loše djelo, neka bude dobro djelo, jer tako nas je u našoj lijepoj vjeri Božiji poslanik, a.s., podučio.

U tom smislu, danas, 20.01.2014. godine, imami sanskog Medžlisa su sa nekoliko mladih volontera posjetili porodice slabijeg imovnog stanja u 15 sanskih džemata, želeći u mjesecu rebiu-l-ewelu, sebe i druge podsjetiti da nas je Muhammed, a.s., riječima i djelom, humanosti i darežljivosti podučio, i pomenute osobine u amanet nam ostavio.

Napomenimo da smo današnju akciju podjele prehrambenih paketa realizirali zahvaljujući namjenskim sredstvima koje Medžlis IZ-e Sanski Most ostvaruje putem socijalnog fonda „Berićet“. Svakom od vas, poštovani prijatelji, ko je svojom donacijom i prilogom dio ove plemenite misije, najtoplije se zahvaljujemo i molimo Uzvišenog Gospodara da vam iz Svoga obilja podari veću i berićetniju nafaku. Ovom prilikom zahvaljujemo se vlasniku marketa RIA Sasnki Most na ustupljenom kombiju, kao i na jednom doniranom paketu prehrane. Hvala i kolegama imamima na hizmetu, kao i mladim volonterima iz džemata Demiševci.

* Neke od slika koje donosimo samo su sa namjerom da ne zaboravimo da među nama ima onih koji trebaju našu pomoć i podršku. Često slikom ovakve akcije i na zabilježimo iz bojazni da ljudima koji su u socijalnoj potrebi ‘ne pristajemo na muku’, da im u njihovo dostojanstvo ne dirnemo, jer često su među ovakvim porodicama i najbolji i najhrabriji sinovi naše domovine, bivši pripadnici Armije BiH.

 

* Galeriju fotografija donosimo na službenoj fb stranici Medžlisa…

 

 

Podijeli