ODRŽANE SVEČANE HATME U DŽEMATU ŠEHOVCI

Jučer (19.06.2021) su u džematu Šehovci održane svečane hatme kojima je sedmero polaznica ovog džemata krunisalo svoje mektebsko školovanje.

Svečanim hatmama je prisustovala brojna  rodbina i prijatelji djece i njihovih roditelja, a ispred Medžlisa Sanski Most prisutni su bili predsjednik Izvršnog odbora Nurija Jakupović, te glavni imam Mirza ef. Žerić koji se na kraju svečanosti prigodnim vazu nasihatom obratio prisutnim vjernicima.

Nakon što su djeca prezentirala dio islamskog znanja stečenog kroz dugogodišnje mektebsko školovanje pred svojim muallimom Zijad ef. Ašićem, pristupilo se uručivanju diploma i knjiga sa posvetom koje, već tradicionalno obezbjeđuje Medžlis Islamske zajednice.

Nakon dove i klanjanog podne namaza, rodbina i prijatelji su, prilikom izlaska iz džamije, darovali mektebske slavljenike onako kako se to samo u ovim krajevima naše lijepe Domovine  može vidjeti.

Spomenimo na kraju da je jučer ponajljepši ukras džemata Šehovci bilo sedam djevojaka koje su položile završne hatmenske ispite:

  1. Amna (Emir i Seada) Talić, rođena 9.5.2007.;
  2. Melika (Mustafa i Dina) Behremović, rođena 19.12.2009.;
  3. Naida (Vehid i Džula) Smaka, rođena 8.8.2007.;
  4. Azra ( Rifet i Ferida) Trožić, rođena 6.6.2007.;
  5. Rejhana (Idriz i Merima) Aganbegović, rođena 6.10.2006.;
  6. Ilma (Muhamed i Saudina) Behremović, rođena 4.1. 2006.;
  7. Ranija (Samir i Binasa) Trožić, rođena 27.9.2007. godine.

Čestitamo muallimu Zijad ef., te vrijednoj djeci i njihovim roditeljima, uz dovu Uzvišenom Allahu da im Kur'an bude vodič u njihovim životima i dokaz ZA njih na Sudnjem danu.

Podijeli