Ministar Osmankić u posjeti Medžlisu Islamske zajednice Sanski Most

Ministar Osmankić u posjeti Medžlisu Islamske zajednice Sanski Most

Danas je, nakon džume-namaza, u posjeti Medžlisu Islamske zajednice Sanski Most boravio ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona, Denis Osmankić.
U delegaciji sa ministrom Osmankićem prisutni su bili i član Skupštine USK-a, Almin Hopovac, kao i član općinskog vijeća naše općine Aiman Sawanda.
Uvaženog ministra je u svome uredu primio glavni imam Medžlisa, Mirza ef. Žerić i član IO Medžlisa, Senad ef. Omić.
Domaćini su ministra Osmankića upoznali sa aktivnostima Medžlisa Sanski Most, kao i projektima koji su od strane Medžlisa aplicirani i prema Vladi Kantona, s obzirom da je u resoru ovog ministarstva i saradnja sa vjerskim zajednicama, kao i podrška njihovom radu.
Glavni imam je upoznao ministra i sa realizovanim sadržajima ovogodišnje vjersko-kulturne manifestacije “Musalla” koju značajnim dijelom već dugi niz godina podržava Vlada USK-a, a današnji sastanak je iskorišten i za potpisivanje i ugovora o realizaciji sponozrskih sredstava ovogodiśnje “Musalle”.

Ministar Osmankić je zahvalio domaćinima na toplom prijemu, te izrazio spremnost Vlade kao i Ministarstva na čijem je čelu da i dalje, u skladu sa mogućnostima, budu na dispoziciji za podršku kvalitetnim  projektima koje kandidira rukovodstvo Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most.

Podijeli