U džematu Kruhari-Jezernice održana centralna mevludska svečanost

U džematu Kruhari-Jezernice održana centralna mevludska svečanost

Sinoć je u prepunoj džamiji džemata Kruhari-Jezernice održana centralna mevludska svečanost u povodu 12. rebiul-evvela, sjećanja na rođenje najodabranijeg Allahovog roba i vjerovjesnika, Muhammeda, s.a.w.s.

Mevlud su proučili imami sanskog Medžlisa, a prije samog mevluda prisutnima je dobrodošlicu izrazio džematski imam Selmir-ef. Hurić, nakon čega se vjernicima i vjernicama uvodnom besjedom obratio glavni imam Mirza-ef. Žerić.

Na kraju mevludske svečanosti prisutnima se veoma nadahnutim i samo ovom vaizu svojstvenim vazu nasihatom obratio Izet-ef. Čamdžić, glavni imam MIZ Zavidovići.

Svoje obraćanje Izet-ef. je iskoristio da prisutnima kroz primjere iz čovjekove životne svakodnevnice skrene pažnju na važnost slijeđenja i primjene Resulullahovog, a.s., sunneta u životima, te upozorio na pogubnost doživljaja vjere kao manifestacionog folklora.

Dovu na kraju ovog lijepog mevludskog programa proučio je Derviš-ef. Dervišević imam u penziji, a vrijedne hanume ovog lijepog džemata sve prisutne su nakon jacije-namaza počastile kahvom i kolačima.

Podijeli