Prvi kompleks zatvorenih bazena u USK

  
   
Prvi kompleks zatvorenih bazena na području Unsko-sanskog kantona svečano je otvoren u naselju Pobriježje, nadomak Sanskog Mosta. Svečanom otvorenju prisustvovale su ugledne zvanice iz života općine, te brojni gosti. Prema riječima vlasnika ovog objekta, Mirsada Hažiahmetovića, posjetiocima će na usluzi biti dva bazena, od kojih jedan za odrasle, a drugi za djecu, dva džakuzija, moderna sauna, a uskoro se očekuje i otvaranje solarijuma.

    “Novac koji sam zaradio u Njemačkoj, gdje sam dugo vremena radio, investirao sam u rodni grad i nadam se da nisam pogriješio.”, istakao je Hadžiahmetović. On je dodao kako je u izgradnju objekta investirao oko 250 hiljada maraka.

 

    Predstavnici lokalnih vlasti, koji su prisustvovali svečanom otvorenju, obećali su pomoć vlasniku kada je riječ o modernizaciji prilaznih puteva kako bi ovaj objekat bio pristupačan velikom broju posjetilaca.

“Sanski Most je bogatiji za još jednu turističku ponudu. Nadam se da će na ovome mjestu prva plivačka znanja sticati najmlađi stanovnici našeg grada.”, rekao je ovom prilikom općinski načelnik, Sanjin Halimović. 

(sanskimost.gov.ba) 

 

Podijeli