Austrija organiziranom kampanjom spašava svoj imidž zbog incesta koji je šokirao svijet

 

    AUSTRIJSKI kancelar Alfred Gusenbauer kazao je da njegova vlada planira pokrenuti kampanju kako bi, nakon stravičnog slučaja incesta koji je šokirao cijeli svijet, pokušali povratiti stari imidž zemlje.

    "Nije cijela Austrija izvršila zločin. Riječ je o neizmjerno strašnom dijelu, no to je također izolirani slučaj", izjavio je kancelar u svom prvom obraćanju javnosti nakon otkrića zločina.

"Nećemo dopustiti da cijelu zemlju kao taoca drži jedan čovjek", kazao je novinarima u Beču.
Austrija se, naime, još nije oporavila od prvotnog šoka kada je u podrumu svoje kuće pronađena Elisabeth Fritzl koju je 73-godišnji otac držao zatočenom 24 godine. U tom periodu ju je konstantno silovao i napravio joj sedmero djece od koje je jedno umrlo.

Cijeli slučaj doveo je gradić Amstetten i cijelu Austriju u žarište svjetske javnosti zbog čega je sada svi povezuju sa strašnim zločinima. Naime, prije samo dvije godine Natascha Kampusch pobjegla je iz podruma u kojem je bila zatočena osam godina.

"Vlada će unajmiti savjetnike i pokrenuti kampanju. Koristit ćemo sva tehnička i profesionalna sredstva kako bi povratili stari imidž Austrije", kazao je Gusenbauer.

U to vrijeme, istražitelji pokušavaju sastaviti sve djeliće života Josefa Fritzla za kojeg je DNA analiza potvrdila da je otac sedmero djece svoje kćeri.

J.M.
Foto: Bild

Podijeli