Zvanično otvaranje bolnice 30. maja

 

    Komisija Skupštine USK za zdravstvo, boračka pitanja i socijalnu problematiku, obišla je danas objekat buduće opće bolnice u Sanskom Mostu. Èlanovi komisije su se željeli na licu mjesta upoznati sa aktivnostima oko otvaranje ove zdravstvene ustanove.

    Èlanovi komisije su održali sastanak sa menadžmentom sanskog doma zdravlja te članovima odbora za otvorenje buduće opće bolnice.

    Ovome sastanku je prisustvovao i ministar zdravstva i socijalne politike u Vladi USK, Mustafa Avdagić. Govorilo se o potrebi otvaranja bolnice te o njenom inkorporiranju u sistem finansiranja i zdravstvene zaštite.  Još jednom je istaknuto kako je ova zdravstvena ustanova nužnost za građane Sanskog Mosta i Ključa obzirom na udaljenost kantonalne bolnice u Bihaću.

    Potom je upriličen obilazak prostora buduće opće bolnice, kojom prilikom su članovi skupštinske komisije upoznati sa svm aspektima funkcionisanja ove zdravstvene ustanove.  Inače, utvrđen je i konačan datum otvaranja opće bolnice Sanski Most, a to je 30.maj. Èlanovi komisije za zdravstvo, socijalnu politiku i boračka pitanja, obećali su da će se založiti kako bi se ispoštovao termin za otvorenje buduće bolnice. Istovremeno, istakli su kako će se pokušati pronaći i problem za dugovanja sanskog doma zdravlja kako bi i ova zdravstvena ustanova u budućnosti imala rentabilno poslovanje.

(sanskimost.gov.ba) 

Podijeli