Izbačena iz kuće jer se korov u vrtu vidi i iz svemira

 

    Britanku Rachel McGarie udruga stanara izbacila je iz kuće u Bristolu jer je dopustila da korov u njezinom vrtu naraste tako visoko da se može vidjeti iz svemira.

    Korov u vrtu 29-godišnje Rachel McGarie viši je od tri metra, a od njega se više ni ne vidi dječja ljuljačka koja se ondje nalazi.

Rachel nije kosila travu ni uređivala vrt već šest godina i sada je on ispunjen bujnom masom drača koje je vidljivo na satelitskoj snimci Google Eartha.

Lokalno vijeće u Yateu u blizini Bristola nekoliko ju je puta upozorilo na posljedice koje će uslijediti ukoliko ne odstrani korov jer je uređenje vrta bio dio ugovora koji je Rachel potpisala kada se doselila u kuću prije deset godina.

Udruga Kućanstava Merlin Housing koja je vlasnik dotične nekretnine poduzeli su zakonske radnje protiv Rachel, a ona je nakon saslušanja na općinskom sudu u Britstolu morala iseliti što je i učinila 18.travnja ove godine.

Roy Didcott, koji živi na gornjem katu iste kuće kaže da je korov bio toliko visok da je mogao brati kupine kroz prozor svoje sobe.

‘Èak sam sve i fotografirao te sam slike poslao gradskom vijeću. Mislim da je dobro da se iselila, ali isto tako mislim i da je to trebala učiniti mnogo prije’, rekao je 63-godišnji Didcott.

‘Vrt je u neprimjerenom stanju i ne znamo što se sve nalazi ispod obraslog korova’, rekao je voditelj kuća Hazel Grey.

 

Podijeli