Fricl silovao kćerku pred ostalom djecom u podrumu

  
    Austrijanac Jozef Fricl (73) silovao je pred djecom svoju kćerku Elizabet (42), koju je 24 godine držao zatočenu u podrumu kuće u Amštetenu, stoji u policijskom zapisniku čije dijelove objavljuju austrijski mediji.

    Fricl je ćerku, s kojom je dobio sedmoro djece, zatvorio u podrum kada je napunila 18 godina, a seksualno je zlostavljana, kako je pokazala istraga, od svoje 11 godine. Elizabet je na prvom saslušanju, kako su objavili u subotu austrijski mediji, rekla da ju je otac silovao pred troje djece koja su živjela s njom u podrumu.

Od 1984. do 1993. godine, Elizabet je morala da provodi vrijeme samo u jednoj sobi, a tek poslije tih devet godina otac joj je proširio životni prostor, navedeno je u policijskom zapisniku. Zbog skučenog prostora, troje djece moralo je posmatrati kako Jozef redovno seksualno zlostavlja njihovu majku Elizabet.

Mediji prenose i da je Jozef svoju kćerku 28. avgusta 1984., kada je imala 18 godina, zamolio da siđe sa njim u podrum, gde ju je vezao lisicama za jedan stub, za kojim je provela dva dana. Elizabet je narednih šest mjeseci držana vezana na nekoj vrsti lanca i tako vezana jedino je mogla da ode do toaleta. Jozef je sve ove navode tokom salušanja odbacio kao neistinite, a Elizabet je u svom iskazu branila svoju majku Rozemari, ističući da ju je samo Jozef snabdjevao namirnicama i odjećom, a da majka o tome ništa nije znala.

Policija nastavlja istragu u porodičnoj kući Friclovih, u čijem podrumu je Elizabet provela zajedno sa troje dece 24 godine bez svetlosti dana, dok je ostalo troje dece živjelo u stanu s Jozefom i Rozemari. Èak 35 pripadnika jedinice za istragu pretresa svaki centimetar podruma i pokušava da utvrdi kako je Jozef uspijevao da snabdjeva svoje žrtve a da to niko ne primeti.

Zločin Fricla, koji je zaprepastio čitav svijet, otkriven je prošlog vikenda, kada je 19-godišnja ćerka Kerstin, jedna od sedmoro dece rođenih incestom, dospela u bolnicu usled teške bolesti, zbog koje se i dalje nalazi na intenzivnoj njezi.

(blic.co.yu)

Podijeli