Asfaltiran dio puta u D. Kamengradu

 

       Preduzeće „Prijedorputevi“ okončalo je  asvaltiranje lokalnog puta u mjesnoj zajednici Donji Kamengrad. Radi se o značajnoj putnoj komunikaciji kojom se stiže i do kulturno istorijskog spomenika „Musala“ u ovome mjestu. Riječ je o projektu koji je nedavno potpisan u zgradi općine i čija vrijednost iznosi 53.242 marke.

Sem što će mještani u ovome dijelu mjesne zajednice Donji Kamengrad dobiti kvalitetnu putnu saobraćajnicu, ovaj projekat ima veliki značaj imajući u vidu da se početkom jula na ovom prostoru odvija kulturno jerska manifestacija „Dani musale“.

Radove su obišli načelnik općine Sanski Most, Sanjin Halimović i njegovi saradnici, koji su izrazili zadovoljstvo kvalitetom urađenog posla. Ovih dana je i u naselju Poljak asvaltiran dio puta koji povezuje ovo naselje sa ostatkom Sanskog Mosta. Podsjetimo da je nedavno općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu potpisao ugovore o realizaciji 11 infratsrukturnih projekata čija je ukupna vrijednost 3.402.016 maraka. Relaizacija nekih projekata je već počela, a ostali će se realizirati u narednom periodu.

(sanskimost.gov.ba)

Podijeli