Hajrati

     U saradnji sa Medžlisom IZ Sanski Most, firma d.o.o. Hajrat ima dugogodišnju tradiciju prikupljanja materijalnih sredstava za svrhe pomoći ugroženim kategorijama stanovništva.

Agilni aktivisti islamske zajednice Zukić Redžep i  Zukanović Mehmed te vozać pokopnog društva NUR Mehmed Šistek redovno se brinu da pomoć, u vidu namirnica neophodnih za život stigne do onih kojima je najpotrebnija. Jučer (04.06.2008.) su prehrambene pakete uručili Vrebac Fikreti, samohranoj majci koja je sa dvoje djece našla privremeni smještaj u jednosobnom, skromno opremljenom  stanu u Fajtovcima i  Rekanović Hadžiri koja stanuje nedaleko od Fajtovaca u zaseoku Šumari. Hadžire se iznimno obradovala ovoj posjeti.  A kako i ne bi, već četiri godine živi sama bez ikakvih materijalnih prihoda i finansijske pomoći.IMG_1131.jpg Al` veli ona: „Hvala Bogu još sam dobro, trošim neke likove dok imam para da kupim a onda, šta ću, trpim…,  struju imam, po dva miseca ne platim. Nemam oklen. Ovo što mi donesu kad se posti, ja s otim živim godinu, Bog im dao… Donese mi čoek sa Sane, onaj njekakav što ima zadrugu tamo preko, Bog mu dao sve Džennete i sve puteve…“

Molimo Allaha dž.š. da primi dove majke Hadžire i da u naša srca ulije kapi svoje milosti te da među nama bude što više onih koji će na ovakav i sličan način pomagati druge.

Svi koji žele da budu dio ovog hairli djela svoje novčane priloge mogu uplatiti na žiroračun:

1 6 1 0 3 5 0 0 1 2 6 9 0 0 6 7     

(sa naznakom za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva)

IMG_1129.jpg

Podijeli