Tragedija: Autobus ”Sanatransa” usmrtio Nafiza Sarajliju (VIDEO)

 
Sanjane, ali i mještane Ljubije kod Prijedora potresla je vijest o iznenadnoj i nesretnoj smrti Nafiza Sarajlije (43), vlasnika poljoprivredne apoteke u sanskoj gradskoj pijaci. Sarajliju je sinoć oko 18 sati na magistralnom putu M-15 u naselju Tomina kod Sanskog Mosta udario autobus sanskog autoprevoza ”Sanatrans”. Od siline udara Sarajlija je podlegao na licu mjesta.

Danas se pred kućom porodice Sarajlija u Ključkoj ulici okupio veliki broj Sanjana i Ljubijanaca  ne vjerujući sudbinskom udesu izuzetno omiljenog privatnika koji je, zbog prirode svog posla, imao široki  krug poznanstava.

Okolnosti Sarajlijine pogibije još uvijek nisu istražene. Po svemu sudeći, njega je autobus udario sleđa dok se kretao pješice kolovoznom trakom u pravcu Sanskog Mosta. Prema onom što smo čuli u dvorištu nastradalog od okupljenih ljudi i radnika poljoprivredne apoteke Nafiza Sarajliju je sin Emir,  student u Bihaću, odvezao golfom na ranč u selo Kljevci udaljeno od Sanskog Mosta 25 km. Iako je sin insistirao da ga sačeka dok završi posao, otac mu je rekao da dođe po njega za sat-dva. Emir je nakon sat vremena krenuo ponovo prema ranču, ali na imanju nije pronašao oca. Kada se vraćao istim putem u naselju Tomina je već bio zaustavljen  saobraćaj zbog udesa. Šok Emira Sarajlije bio je ogroman kada je vidio beživotno tijelo oca. Kako stvari stoje, sin u gustoj magli i snijegu nije primijetio oca koji se prema Sanskom Mostu uputio pješice.

Tijelo Nafiza Sarajlije prebačeno je u Kantonalnu bolnicu Bihać gdje je juče izvršena obdukcija. Autobus ”Sanatransa” koji je usmrtio Sarajliju izuzet je i parkiran pred Trećom policijskom upravom u Sanskom Mostu. Interesantno je da je dežurni policajac u Policijskoj stanici Sanski Most nevoljko govorio o ovom slučaju, upućujući nas na druge adrese. Èak je i novinaru magazina ”Moja Sana” zaprijetio prekršajnom prijavom ako fotografira autobus, budući  da je to, po njegovom mišljenju, zabranjeno jer treba izvršiti vještačenje nad ovim motornim vozilom.

M.DEDIÆ

Na dan nesretne pogibije 3. januara Nafiz i Sabiha Sarajlija imali su godišnjicu braka. Danas je  kćerka Elvira napunila  18 godina. Sin Emir ne prestaje plakati niti jednog trena. Njegov odnos sa ocem bio je nevjerovatno blizak. Dženaza Nafizu Sarajliju obaviće se danas na gradskom mezarju Greda. Èeka se dolazak sestre Fikre iz Njemačke i brata Saida iz Švedske.

Najvjerovatnije u šoku i očaju zbog tragedije Emir Sarajlija je nakon što je očevo tijelo dovezeno u  prostorijama Službe hitne pomoći Doma zdravlja u Sanskom Mostu polupao dosta inventara, oštetio sterilizitor i dva aparata za kisik u sobi za intervencije, prozore i vrata. Policija je o ovom incidentu napravila službenu zabilješku.

(nolimit.ba)

  {gallery}nafiz{/gallery}

Podijeli