Jela stopalo mrtve sestre

Tijelo zatrpala starim stvarima i madracem, a meso skidala tupim predmetom…

Radmila Stojanović (74) iz sela Lučice kod Požarevca u Srbiji godinu je jela stopalo starije sestre Ljubice, a mjesec je spavala na njenom lešu.
Sestrino tijelo u kući zatrpala je starim stvarima i madracem, a meso je skidala tupim predmetom i kasnije ga jela.

Mještani su primijetili kako Ljubice već duže nema u selu, a Radmila je govorila da je sestra u bolnici. To je provjerila komšinica liječnica, a kada je otkrila da sestra nije u bolnici, tražila je od policije da otkrije gdje je Ljubica.

– Radmila je bila jako slaba i prljava po licu, a nokti su joj bili dugi deset centimetara. Ležala je na madracu, a ispod je bio sestrin leš. Na pitanje zašto nije prijavila sestrinu smrt, kazala je: “A šta da onda jedem” – rekao je policijski izvor.

Obdukcija je otkrila da je meso sa Ljubicine noge odstranjeno mehanički, pa se pretpostavlja da ga je Radmila jela.

Sestre su u mjestu poznate kao skitnice, a živjele su u ostacima ruševne kuće. Za hranu su se snalazile po okolnim kontejnerima i smetljištima. U takvoj bijedi su odbijale pomoć susjeda.

Sanitarna služba, koja je došla u petak prošle sedmica očistiti dvorište, zatekla je gomilu kostiju uginulih pasa. U Centru za socijalni rad su rekli da sestre nikada nisu bile prijavljene kao socijalni slučaj. Radmila je trenutno na Neuropsihijatrijskom odjelu bolnice u Požarevcu. Svega je svjesna, no još je izgladnjela. Iz gradske uprave kažu da ne snose odgovornost jer sestre nikada nisu imale dokumente.

Autor: Kurir

Podijeli