Životinja ili mitsko čudovište: Na Borneu snimljena zmija dugačka 30 metara

za_zmiju
STANOVNIKE Bornea je obuzeo strah nakon što je objavljena snimka mitskog čudovišta Nabau, 30-metarske zmije sa glavom zmaja i sedam nosnica.

Fotografija je napravljena iz helikoptera u kojem su se nalazili spasioci koji su nakon poplave pregledavali područje uz rijeku Baleh kod sela Kapit. Tada su ugledali čudovište nalik na divovsku zmijurinu koja pliva rijekom.

Zmija je mrtvi plemenski vođa koji se ponekad pojavljuje u snovima seljana

Legenda kaže kako je Nabau piton mnogo veći i teži od normalne zmije te vrste. U pričama Ibanaca Nabau je božanstvo sa natprirodnim moćima. U Africi i Šri Lanki ta vrsta naziva se imenom nama mnogo poznatijim, anakonda. U selu Kapit među Ibancima proširena je i legenda kako je ta zmijurina ustvari Temenggong Koh koji je umro u 50-im godinama 20. stoljeća, a počesto se i seljanima pojavljuje u snovima.

List iz Kuala Lumpura New Straits Times nije baš uvjeren da je fotografija autentična te je pozvao svoje čitatelje da procijene radi li se tu o običnoj prijevari i fotomontaži ili je mitsko čudovište zaista i viđeno i snimljeno.

Usporedbom širine zmije i rijeke ispada kako je samo glava široka 50 metara

Među mnogim komentatorima ove fotografije na svjetskim medijima neki podastiru i jasne dokaze kako je ova čista fotomontaža, jer kada se usporedi širina rijeke i snimljenog mitskog čudovišta, ispadne kako je samo glava Nabaua 50 metara široka.

I.Kri.
Foto: The Broken Shild

Podijeli