Djevojčica oteta pa umrla živa zakopana

Ursula Hermann (Foto: Daily Mail)

Werner i Gabriele Mueller optuženi su i uhićeni prošle godine pod sumnjim da su 15. rujna 1981. godine oteli tada 10-godišnju Ursulu Hermann, u čemu ih je inspirirao film Prljavi Harry pa su djevojčicu stavili u sanduk i živu zakopali.

Otmičari su od Ursulinih roditelja isprva u nekoliko navrata tražili otkupninu, no djevojčica se nakon 48 sati ugušila u sanduku, iznijela je optužba na suđenju u južnom njemačkom gradu Augsburgu, piše Telegraph.co.uk.

Kako tvrde tužitelji Muellerovi su 15. rujna 1981. godine zgrabili Ursulu dok je s biciklom išla prema kući i odvukli je u šumu. Tužitelji kažu da je Gabriele, koja je optužena za pomaganje suprugu, Ursulinim roditeljima poslala zahtjev za otkupininu u visini od 900.000 funti.

No, kako se djevojčica ugušila jer na sanduku nije bilo otvora za zrak, otkupnina je propala. Policija je 19 dana kasnije pronašla tijelo uz pomoć pasa tragača. Na suđenju bračnom paru Mueller moglo se čuti kako su se oni tri puta čuli s Ursulinim roditeljima prije nego što su prekinuli kontakt zbog smrti djevojčice.

Uhićenje Muellerovih uslijedilo je tek nakon 26 godina, odnosno nakon što je policija prošle godine saznala nove pojedinosti. I Werner i Gabriele na sudu su odbacili sve optužbe braneći se kako su na dan kada je Ursula nestala s prijateljima igrali društvene igre.

(Dnevnik.hr)

Podijeli