Načelnik posjetio industrijsku zonu Šejkovača

nacelnik_seikovaca

Načelnik općine Sanski Most, dr. Sanjin Halimović, skupa sa svojim saradnicima, posjetio je jučer industrijsku zonu na Šejkovači te razgovarao sa privrednicima koji su na ovom lokalitetu otvorili proizvodne pogone. Cilj ove posjete je bio da se sagleda trenutna situacija oko pomenute industrijske zone, te da se čuju prijedlozi i problemi ovdašnjih privrednika. Do prije nekoliko godina ovaj dio općine Sanski Most bio je zarastao u šikaru i korov, a na Šejkovači se nalazio otpad za stare automobile te brojne divlje deponije.

Lokalna vlast u općini Sanski Most je odlučila da čitav prostor pretvori u industrijsku zonu, zemljište je isparcelisano te pod veoma povoljnim uslovima ponuđeno privrednicima. Od ukupno 55 građevinskih parcela, do sada su prodate 32, te je u međuvremenu izgrađeno nekoliko respektabilnih proizvodnih i trgovačkih objekata na ovom prostoru. Načelnik i njegovi saradnici posjetili su proizvodni pogon firme „Kemodors“, te se interesirali za proizvodnju koja se odvija na ovom mjestu.
U razgovoru je istaknuto kako će u narednom periodu aktivnosti biti uložene u rješavanje nedostajućih infrastrukturnih elemenata: izgradnju vodovodne distributivne mreže, rasvjete te sanaciju lokalnog puta i asvaltiranje sporednih prilaznih puteva u industrijskoj zoni Šejkovača.  Općinska delegacija je obišla i objekat firme „Emir komerc“. Ova građevinska firma u poslijeratnim godinama uspješno egzistira na prostoru općine Sanski Most pružajući usluge u oblasti građevinske djelatnosti.  Jedna od najuspješnijih proizvodnih firmi na području općine Sanski Most je preduzeće „Gat“, koje radi u oblasti metalne industrije.Ova uspješna sanska firma kompletan proizvodni asortiman izvozi na inostrano tržište te iz godine u godinu bilježi sve uspješnije poslovne rezultate. Načelnik i njegovi saradnici su se u razgovoru sa direktorom firme, Erminom Gvožđarom, upoznali sa proizvodnim procesom koji se odvija u ovom preduzeću. Nakon toga, općinska delegacije je posjetila i veliki trgovački objekat firme „Maha“, gdje su se upoznali sa poslovnim planovima ovog preduzeća u budućnosti.Načelnik općine je prilikom jučerašnjih razgovora sa privrednicima istakao kako će lokalna vlast u ovoj kalendarskoj godini značajnije pomoći sanskoj privredi kako bi se prebrodile globalne ekonomske teškoće koje zahvataju i bosanskohercegovačku privredu. Halimović je istakao da će općina u saradnji sa privrednicima u toku ove godine riješiti infrastrukturne probleme na prostoru industrijske zone Šejkovača. Općina će učiniti sve u svojoj moći, istakao je Halimović, kako bi stvorila povoljni ambijent za privredna ulaganja i privlačenje kapitala na područje Sanskog Mosta.
(sanskimost.gov.ba)
Podijeli