EKA (Europska Kontraobavještajna Agencija) na tragu akterima velike špijunske afere u BiH

60_minuta

”Novinar bosansko hercegovačke državne TV pod kodnim slovom ”B” dio velikog špijunskog plana za rasturanje Bosne”!!!


Odgovor zabrinutom poznaniku:

Senad Kubat, 10.03.2009. god.

 

Moj zabrinuti poznanik

Jedan moj poznanik, inače fin čovjek, mu'min i dobričina neko me večer glasom zabrinuta čovjeka upita: ”Boga ti Senade gledaš li ti onog Bakira na ”federalnoj”? ”Pa da budem iskren ponekad se prisiljavam ali ne izdržim puno dalje od najave”. – rekoh ja njemu onako šeretski uz osmijeh. ”Ma hoću da te pitam, vidiš li ti šta on sve govori o Reisu i Islamskoj Zajednici, mene stomak zaboli pa me onda huja ufati, ma reci mi iskreno, eto i ti si novinar, je li ono sve ne daj Bože istina? ”Pa dobro prvo ti meni reci šta ti misliš je li istina”?- odgovorih ja njemu protu pitanjem. ”Ma slušaj, ti znaš da ja volim i Reisa i Islamsku Zajednicu ali nekako mi se ovo sve čini kao da je istina, pa zato i pitam da čujem šta ti o tome kažeš”. ”E vidiš ahbabu, Bakir to, mora se priznati, majstorski napakuje i iskonstruiše da bi narod upravo povjerovao da je ono što on objavljuje istina, a cilj je dovesti Islamsku Zajednicu i Reisa u pitanje i sumnju kod njihovog naroda. Nego slušaj ti mene, ja ću tebi napisati jednu izmišljenu novinarsku priču, gdje ću nekoga optužiti a to ću uraditi na isti način kako to radi Bakir u svojim emisijama i onda će ti biti nadam se sve dosta jasnije”. I šta ću, sjednem i napišem. Koliko sam uspio ovom konstrukcijom koja slijedi, da objasnim način fabrikovanja ”istine” koju nam ponedjeljkom serviraju kolege iz 60 Minuta prosudi te sami.

Slijedi izmišljena novinarska priča za mog poznanika :

 

Ekskluzivno:

Samo u ovom članku saznajte o špijunskoj uroti protiv BiH!

Autetični snimci tajnog sastanka udružene zločinačke organizacije!

Da mnogi ne vole Bosnu i Hercegovinu to nam je poštovani čitatelji odavno jasno. Ali da Bosnu i Hercegovinu ne vole bošnjački novinari to je svakako poražavajuća činjenica. Da smo bili u pravu kada smo i ranije argumentovano i objektivno izvještavali potvrđuje iznenadna pojava tajnog snimka o đpijunsko obavještajnoj uroti protiv BiH. Naime, od jednog prijatelja  čiji poznanik ima veze sa visoko pozicioniranim dužnosnicima  EKA-e (Europska Kontraobavještajna Agencija) čije se odjel za jugoistočnu Europu nalazi u Gromiljaku općina Kiseljak, došao sam u posjed kontraobavještajne analize sačinjene na osnovu audio zapisa  snimljenog tajnim prisluškivanjem.  Tekst govori  o špijunskoj zavjeri osmišljenoj u krugovima jedne bosanske gubitničke partije koja po svaku cijenu ponovo želi osvojiti vlast, a koja ima za cilj rasturanje Bosne i Hercegovine za račun još neidentifikovanih centara moći, čiji je jedan od glavnih aktera ovog velikog špijunskog projekta, popularni novinar FTV koji se u špijunsko-obavještajnim krugovima identificira kodnom oznakom ”B”. Naravno ovaj put saznat ćete samo onoliko koliko neće ugroziti istragu koju kako nam je rečeno, intenzivno provodi EKA u raskrinkavanju ove opasne špijunske  intrige. Važno je napomenuti da je ovaj tekst prepiska Bermudskotrokutskog izvornika, koji je sačinjen u vidu obavještajne analize, te upravo zbog što veće autentičnosti  prepisa izbjegavao sam bilo kakve intervencije i prepravke. Bitno je da prosudite sami o opasnosti i podlosti tajnog plana na osnovu ovih snimljenih izjava novinara pod kodnom oznakom ”B”, čije ime iz razumljivih razloga još ne možemo objaviti.

Ko stoji na čelu špijunske grupe zadužene za uništenje BiH

Tekst ove analize bez ikakvog uvoda počinje svojim govorom koji se odvija  na tajnom sastanku; glavni akter, novinar pod kodnom oznakom ”B” koji prezentira svoj rad i svoje daljnje planove u okviru zločinačke špijunske grupe:  ”Vidite gospodo, kod nas ne moraš da budeš ni fin ni dobar ni pošten, a opet možeš za sva svoja (ne)djela biti dobro nagrađen i javno pohvaljen, uz to uticajan i uvažen”, misli ovaj novinar osvrćući se na zasluge za koje je nagrađen, pa sav zanesen u krugu odanih drugova  nastavlja: ”Jedino što moraš je da živiš u Bosni i Hercegovini, vrlo je poželjno da si etnički Bošnjak, ali svakom  obavezno mora biti jasno da je to tebi ”natureno”, odnosno najsretniji si kad kažeš: ”Ja sam Bosanac to vam je onaj obični brdski bosanski konjić kojeg svi znaju iz enciklopedije bivše nam zajedničke države, tj. nisam niko i ništa i nemam s Bošnjacima a posebno s muslimanima ništa, ni s onim ”starim” a pogotovu s ovim ”novim”. Evo časna riječ ne znam ni kako mi dadoše ovo muslimansko ime kad su moji uvijek bili ”ljevičari” (komunisti-levati op.ar.), i sam sam takav, sva mi je skoro familija dugi niz godina u rodbinskim, kumskimi i partijskim vezama sa svim protivnicima mrskog Islama. Najradije bih se vratio u ”veru pradedovsku” kao naš slavni režiser Kusturica Nemanja i čini mi se crnknut ću ali Juge prežaliti neću. Jer u Jugi smo imali samo jednu religiju Marksizam i jednog sveca Titu, a ne kao sada, ne može napredan čovjek da diše od ovih novih religija i njihovih moralnih normi i načela. Eh ta moja divna Juga, ma da mi je bar još jednom makar Zlatka vidjeti na vlasti, sa Miletićem i Munjom zagrljnog i sretnog, na svijetu nema šta ne bih prodao”. Svojim se djelima, drugovi, mora dokazati da se stvarno tako i misli a pošto sam ja  rasto’ u glavnoj čaršiji znam svu glavnu raju i namazan sam do besvijesti, odmah sam skužio da ovdje glavnu riječ i javnu i tajnu u Bosni vode uz pomoć naših istaknutih ”drugova” isti oni koji su joj embargom spriječili odbranu, dopustili na nju agresiju i nijemo posmatrali etnička čišćenja koja su završila strašnim genocidom. Ja ne krijem da  samo želim da u karijeri bez velike muke sigurno napredujem, da moja čaršija  bude moderna kao Amsterdam pa da u njoj ”homići” i ”lezbosi” slobodno i demokratski organizuju svoje parade i orgije. Želim da mi i dalje dobri djeda-mraz  alias Sveti Nikola, donosi paketiće, novom godinom ” silazeći sa Trebevića zajedno sa četiri Mladića” . Da se svakog prvog maja olešim kao i moj partijski sekretar i da je to sasvim normalno, moderno i urbano. A ne da mi tamo nekakvi muslimani kvare ćejf i nameću neke ”nove” kriterije ponašanja, a još uz put  podupiru svakoga ko ne glasa za voljenog Zlatka, što im se svakako ne može oprostiti nikada.

Životinjski insktinkt u odabiru žrtve

Moj  instinkt životinje lešinara, nepogrešivo me vodi ka žrtvi, jer žrtva je uvijek nezaštićena, onako naklana, kontam  lahak je plijen. A i vrijeme je odlično za lov, prava ”hora” što bi rekli naši lovci. Razgovarajući sa ovom rajom iz naših odanih novina SB i BHD, zaključili smo  da nikada toliko cijenjeno nije bilo biti antiislamista, a još se za to ima šanse biti i nagrađen. Možda zvuči heretički to što ja potajno u duši osjećam zahvalnost prema Osami bin Ladenu koji mi je olakšao posao i kod kuće i na internacionalnom planu. Što bi recimo  tamo neka danska piskarala u privatnim novinama bila svojim karikaturama domišljatija od mene kad je napad na Islam po srijedi, jer ja na kraju krajeva imam besplatno na raspolaganju svu silu i moć državne televizije. Doduše i sam sam se smijao da mi u stvari plaću daju svojom pretplatom baš oni glupi i primitivni muslimani iz Gluhe Bukovice i  njima slični. Toliko su mi odvratni, da lova nije u pitanju, nikad od njih plate ne bih uzeo. Vi znate da su meni naši  šefovi ranije za vrijeme ”Alijanse” osigurali moju nedodirljivost, što zakonima, što kadrovima,  i da sam  na vrijeme, uz pomoć nekih kolega obučen da obavještajni rad proturim  pod ”istraživačko novinarstvo”, a to je drugovi vrlo važno za naš cilj koji još jedino muslimani dovode u pitanje. Ali zahvaljujući općoj antiislamskoj klimi to neće biti problem. Ostaje mi samo da ”opletem” kuda je najtanje. Znate i sami da sam pleo po najpopularnijem bošnjačkom političaru Aliji, mi smo izmislili i opleli po ”terorističkom kampu Pogorelica”, po ”Bočinji”, po ”mudžahedinima”, ”vehabijama” , ”selefijama” i  mnogim muslimanskim herojima i komandantima iz proteklog rata koji ne naginju na lijevo.

Odluka o udaru na Reisa i IZ

Nažalost to našim šefovima izgleda nije bilo dosta, jer nikakve nagrade i priznanja nisam dobivao. Zato sam prije nekoliko mjeseci odlučio sljedeće: ma, udarit ću ja njima po Reisu i islamskoj zajednici, pa neka se sve puši. Morate priznat da sam pogodio u pravu metu jer sam opet dobro procijenio, kao pravi obavještajac, zato smatram da je ova nagrada i sve to što mi je obećano u potpunosti zasluženo. Na kraju i sami znate da je i u prošlom ratu običaj u našoj armiji (JNA,op.a.), ko god se iskaže u borbi protiv muslimana ide  prvo pohvala pa onda čin i odlikovanje. Radost mi je umanjena jedino što nam je Veliki vođa mrtav (voljeni Tito) a drugi nije na vlasti (prelijepi Zlatko) pa mi je odlikovanje morala dati unuka našeg  voljenog mrtvog vođe, čije prezime (Broz) mi je donekle popravilo raspoloženje. Kad sagledam sve svoje zasluge do danas, očekujem od naših šefova i više. Zašto ja, recimo, ne bih sutra kao žrtva ”islamskog ekstremizma” sebi priskrbio zvanje ”eksperta za pitanje radikalnog Islama”, kao jedan moj prijatelj iz Maglaja, koji mi po sposobnosti ne može dobaciti ni do koljena, a taj putuje po svijetu i Srbiji raskrinkavajući bijelu Al-Kaidu i još je bolje plaćen od mene. Treba zamoliti naše saveznike da mi, koliko je sutra, omoguće da fino u kakvoj svjetskoj redakciji ili UN predstavništvu radim ako treba i dalje  isti obavještajni posao ali za europsku platu i benificije. Naravno računam i na popularnost i uz to već sve što ide, piće, žene i to. Primijetio sam da neki naši stariji kadrovi pomalo zaziru od moga načina rada. Tako mi neki dan na kafi jedan od ovih starijih drugova  blizak našem  šefu kaže: ” Uspori mali ovo oko Islamske Zajednice. Malo si pretjerao,  moglo bi to okrenuti Bošnjake protiv tebe, a time bi doveo komplet projekat u pitanje”. –Ma, ništa ne brini, velim ja njemu, imam ja za njih recept. Od velike su mi pomoći ovi muslimanski političari na vlasti, čiji kriminal i pohlepa su toliko vidljivi, od općinskih do državnih pozicija, da pričajući o njima i njihovom lopovluku stičem nanovo povjerenje običnih ljudi koji su opljačkani, izigrani, gladni i bijesni. A tu je i uvijek priča o kriminalcu Dodiku, i bivšim četnicima, koja mi posebno diže rejting kod ovih glupih muslimana.. Zatim, tu je ekonomska kriza koja  mi je na ovo sve došla ko’ poručena. Na njenim krilima ću lakše proturati priče o lopovima. Jer kad je kriza i kad nema posla, ljudi vole akcije ”linča” a ja sam tu da to organizujem kroz svoju emisiju.

Prznajem,  moj problem je Reis

Vidite ja stvari radim po sistemu dobre stare ”musake”, red istine, red laži i sve se zajedno proguta i zadovolje se apetiti, a ja odradim posao i nadam se da ste vi gore zadovoljni mojom taktikom. Priznajem,  problem mi je što je ovaj Reis više dobar nego što nije, još da su  mu neke muftije i glavni imami ažurniji u obavljanju svojih poslova, ne bih mu imao šta ni prigovorit. Zbog toga mi je on i najveći problem, ali i izazov. Zato ja svako malo insistiram, jer tako moram da bih ostvario krajnji cilj,  da je u Bosni najveći  lopov Reis. Jer šta on ima sad kad je ”skoro sve gotovo” tu da se odjednom miješa u svoje poslanje. Što se ne ugleda na većinu profesora sa FIN-a pa da jednostavno kao i oni ,šuti i uživa dok ja druge rasturam. To je jedan veliki problem, mislim ovaj njihov Reis. Jer taman kad smo posvađali bošnjačke vođe, podijelili muslimane na ”stare-dobre”  i ”nove-loše”, pojavio se Reis koji voli sve muslimane i ne da ih dijeliti, a što je najgore i oni vole njega. Inače njegov izbor se nikada nije smio dogoditi. Tu su ovi naši, ubačeni kod njih, totalno zakazali. O tome smo prošli puta raspravljali. I sad on fino svojim znanjem i ugledom po svijetu širi pozitivnu priču o Islamu i muslimanima; zbog svojih javnih i potvrđenih demokratskih stavova kupi prestižne nagrade po tom istom svijetu koji ne vidi očiglednu islamsku opasnost koja dolazi iz Bosne, a na koju mi iz SDP-a uz pomoć naših bivših članova koji su sada članovi  SNSD-a, SRS-a i SDS-a, toliko žestoko ukazujemo, pa mi stvarno ništa nije jasno. Pa, o tome im je i Tuđman još davno tako iscrpno i argumentovano govorio, boreći se protiv islamske pošasti na ”predziđu” kršćanstva. Evo sad taj Reis hoće da izgradi reprezentativno sjedište IZ i to uz pomoć ovih bogatih musliman, a svako zna da to u Bosni nikad nije bilo, zahvaljujući prije svega nama demokratima iz Saveza komunista koji smo uvijek časno stajali na braniku socijalističke domovine i komunističkog ateizma.  Na kraju krajeva očekivalo se da će on umjesto toga, unutar Rijaseta, što bi bilo poželjno,  da proganja one iz knjige Čuvari Jugoslavije, da spletkari, i tako nam olakša posao.

Reisove opasne hutbe izluđuju obavještajce

Međutim vi vidite da on često govori ”opasne” hutbe i time otvara oči zbunjenim Bošnjacima, koji ako su baš ”za promjene”, uvijek mogu računati na našega Zlatka i našu  špijunsko policijsku državotvornu stranku (SKJ-ŠPDS-SDP). Na kraju moram priznati jedino čega se bojim, ma sramota me i pomislit, ovakav hrabar a da zazirem od obične narodne izreke: ”U laži su kratke noge” .Zato se meni tako bolno žuri, dok ovaj glupi narod nikako da se digne i da jednom za uvijek dođe na vlast naša ”Alijansa za potjere” pa da i ja  već jednom odem u bijeli svijet  sav sretan i zadovoljan, a možda bi poveo i kolegu S. A. iz naših novina SB. Moram priznati, stari je to vuk s kojim uvijek uz kafu i viski razradim strategiju, a i mnogo me je naučio i puno mi pomogao a i sam je dosta doprinio ovoj našoj stvari, pa nisam ni ja bez obraza i duše..(dalje se nastavlja) … oprostite telefon.. halo..halo šefe ja sam… ma fala Vam šefe niste trebali ja bi to i onako … da da ..a šta kažu za ovu zadnju…ma nemoj da brinete šefe znam ja svoj posao…da da… neka i oni malo mene poguraju… pa to… FTV glavni, il’ direktor…ma da da… nego recite Vi meni Šefe koga će mo u sljedečoj…   ok nema problema”?

EKA sprema žestok i munjevit udarac

 

S razlogom zabrinuti, poštovani čitatelji pitamo se hoće li EKA uspjeti osujetiti ovu opasnu špijunsku igru? Jedan neimenovani dužnosnik EKA-e izjavio je, neki dan na baščaršiji jedući ćevape u Želji, sljedeće : ”Mi ništa nećemo štedjeti u borbi protiv svih koji ugrožavaju naš opstanak, iako nemamo potrebna materijalno-tehnička sredstva za izvođenje složenijih kontraobavještajnih akcija, ipak nismo ni mi mačiji kašalj, nastavljamo i dalje sačinjavati oštre zabilješke jer nikad se ne zna – možda nam i zatrebaju”. Zaista ova izjava zvuči ohrabrujuće i obećavajuće, te se shodno tome svi nadamo uspješnom razbijanju ove špijunske urote.

Kraj izmišljene priče za mog poznanika i za sve one koji su imali sumnju koju je imao i on.

Za: Medzlis.ba

Senad Kubat
Podijeli