Šest godina od smrti generala Mehmeda Alagića

alagic_mehmed_copy

U subotu, 7. marta, biće obilježena šesta godišnjica smrti generala Mehmeda Alagića, ratnog komandanta Sedmog korpusa Armije RBiH i prvog poslijeratnog načelnika općine Sanski Most.

Organizacioni odbor za obilježavanje ovog događaja utvrdio je program koji će biti održan u subotu sedmog marta u Fajtovcima, rodnom mjestu generala Mehmeda Alagića. Brojne delegacije koje će činiti predstavnici vlasti i drugi zvaničnici te ratni saborci i prijatelji generala Alagića, prisustvovaće ovom događaju.

Programom obilježavanja predviđena je posjeta porodici rahmetli generala, a nakon toga u osnovnoj školi u Fajtovcima biće održana izložba likovnih radova učenika ove obrazovne ustanove. Na javnoj tribini, koja je zakazana u 10 i 15 sati biće evocirane uspomene na lik i djelo generala Mehmeda Alagića. Potom je predviđeno polaganje cvijeća na mezar generala koji se nalazi u neposrednoj blizini džamije u Fajtovcima koja nosi njegovo ime. Nakon toga u ovom vjerskom objektu biće proučen tevhid pred dušu legendarnog komandanta Sedmog korpusa Armije RBiH.

Zlatan Čekić

(mojasana.ba)

Podijeli