Religija može smanjivati anksioznost

Studija sa Sveučilita u Torontu sugerira kako religijska uvjerenja mogu biti od pomoći za kontrolu anksioznosti vezane uz stres.

Duhovna uvjerenja kao dio zdravstvene skrbi u oftalmologiji
Iako možda očekujete da će oftalmološka ordinacija biti posljednje mjesto u kojem ćete raspravljati o duhovnosti, nedavno istraživanje sugerira da će većina ljudi cijeniti takav razgovor.
17.09.2008.
Prava i kriva shvaćanja oproštenja
Oprostiti ne znači zaboraviti i ne znači zanijekati zadobivenu uvredu. Istinsko oproštenje nije rutinska stvar, nešto što se svakodnevno događa.
06.06.2007.
Radna terapija i duhovnost
Bolest i zdravlje potrebno je promatrati u kontekstu cjelokupne ličnosti jer samo ovakvim integralnim pristupom pacijentu, zdravstveni djelatnici mogu dobiti potpuni uvid u poteškoće osobe. Bolest je signal za preispitivanje sebe, životne filozofije, stavova prema ljudima i samome sebi.
02.04.2007.
Depresija – integralni pristup
Depresiju je potrebno liječiti integralno budući da ona pogađa čitavu osobu, u svim njezinim dimenzijama. To znači da depresivna osoba mora uzimati lijekove (psihofarmake), potrebno je ojačati njezinu socijalnu ili društvenu dimenziju, a treba pomoći psihološki i duhovno.
(vijestihr)
Podijeli