Akcija pomoći za porodicu Fajković

fajkovici1
Nakon tragičnog samoubistva koje je počinio Hasan Fajković (42), njegova supruga Alma i četiri maloljetna sina ostali su bez hranitelja i bilo kakvih izvora prihoda. Albin (17), Almin (13), Alen (12) i Aldin (11) tako su ostali bez oca i hranitelja. Fajkovići su izbjeglice iz Bosanske Gradiške, a u poslijeratnom periodu nastanjeni su u Sanskom Mostu. Hasan Fajković je prije nekoliko mjeseci ostao bez posla u firmi “Unsko-sanske šume” gdje je bio zaposlen nekoliko godina kao lugar. Tu funkciju je obnašao i prije rata na Palama u blizini Sarajeva. Kako doznajemo, Hasan je dobio otkaz u firmi “Unsko-sanske šume” te je bio predao papire da ga prime nazad nakon čega su ga odbili. Također, aplicirao je i za kantonalnog lugara gdje su primali 20 lugara ali je i tu odbijen. Nažalost, to ga je natjeralo na samoubistvo jer nije vidio izlaza za svoju porodicu.

Alma, supruga rahmetli Hasana, kaže da ne zna kako da prehrani svoja četiri sina. Za sebe kaže da je srčani bolesnik ali bi bez obzira na to radila bilo kakav posao ukoliko bi joj se ukazala prilika. Dodaje kako žive u kući koja je u vlasništvu građanina srpske nacionalnosti, te da zbog materijalnih poteškoća u koje su zapali, kiriju nisu platili posljednjih nekoliko mjeseci.

Njen najstariji sin Albin već dugo trenira kik boks i u ovom sportu postiže zapažene rezultate. Na nedavno održanom evropskom takmičenju za juniore u Portugalu, Albin je u svojoj konkurenciji osvojio treće mjesto i bronzanu medalju te je višestruki prvak Bosne i Hercegovine u svojoj kategoriji.

„Nadamo se boljoj budućnosti. Sada sam najstariji i trudiću se da pomognem majci i braći koliko budem mogao“, kaže ovaj srednjoškolac. Fajkovići se, uprkos sadašnjim životnim teškoćama nadaju boljoj budućnosti i pomoći lokalne zajednice. Fajkovići ističu da su od državnih institucija dobili pomoć ali minimalnu koja nije nažalost dovoljna da bi se prehranili. Zato mole sve građane dobre volje da im pomognu na bilo koji način.

Zbog ovog smo mi pokrenuli akciju prikupljanja pomoći ovoj familiji te se nadamo da će se naši građani odazvati i pomoći koliko mogu. Novac možete uplatiti na dani račun a možete ga i poštom poslati ako Vam je lakse. U slučaju bilo kakvih poteškoća javite se na admin@sanski-most.info Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript a mi ćemo učiniti sve da ih riješimo kako bi ste mogli pomoći ovoj nesretnoj familiji.

Broj ziro racuna za uplatu je:

Banka: Raiffeisen bank dd BIH Sarajevo RZBABA2S
Adresa banke: Danijela Ozme 4, Sarajevo, BIH
Swift code: COBADEFF

Vlasnik racuna: Islamcevic Denijal
Adresa: Pobrijezje 60, Sanski Most
IBAN: BA391611935008972002

Podijeli