Masovna tučnjava pilota i posade u avionu

avion02_copy
Na letu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata za Indiju putnici su imali prilike vidjeti pravu predstavu. Naime, fizički su se sukobili pilot i stjuardesa.

Na međunarodnom letu Air Indije tučnjava dva člana posade počela je kao svađa u pilotskoj kabini oko tvrdnji za seksualno zlostavljanje, piše BBC. Ubrzo se svađa preselila u putničku kabinu i prerasla u tučnjavu, što je prestrašilo putnike. Pilot i stjuardesa iz aviona nakon slijetanja izašli su s ogrebotinama i masnicama.

 

Incident se dogodio iznad Pakistana, na letu koji je prevozio 106 putnika i sedam članova posade. Indijska policija istražuje incident, a internu istragu provodi i zrakoplovna kompanija čiji su zaposlenici putnicima priredili šokove. Posada navodi kako je pilot seksualno uznemiravao 24-godišnju stjuardesu, koja ga je prijavila po slijetanju zrakoplova. ‘Times od India’ izvijestio je kako je pilot napravio protupritužbu te da je Air India odmah kaznila zaposlenike uključene u sukob.

 

Razmirice između dvoje članova posade i dvojice pilota prema pisnaju ‘Times of India’ počele su još na tlu u Sharjahu, a svađa se razbuktala na visini od 10.000 metara. Sukob se, prenosi list’, pretvorio u tučnjavu, nakon što su piloti navodno ‘navaljivali’ na 24-godišnju stjuardesu. Piloti su, pak optužili jednog od stjuarda da je njegovo ponašanje ozbiljno ugrozilo sigurnost leta. No obje su strane priznale da je između njih izbila ozbiljna tučnjava pred očima izbezumljenih putnika. List prenosi kako je cockpit, na užas putnika, zbog tučnjave ostao prazan, a pilot je zaprijetio da će skrenuti zrakoplov u Karachi, u Pakistanu, zemlju s kojom je Indija u zadnjih pola stoljeća ratovala četiri puta. Obje strane imaju različite verzije o incidentu. Stjuardesa je pregledana u bolnici Safdarjung gdje je ustvrđeno postojanje modrica.

 

(Svevijesti/SenK.)

Podijeli