Razgovor Reisu-l-uleme i američkog ambasadora

reis-i-americki-ambasador-2009-1
Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio američkog ambasadora u BiH Charlesa Englisha zajedno s političkom savjetnicom Elise Klainwaks.

Reis-i-Americki-mabasador-2009

Reisu-l-ulema i američki ambasador su razmjenili mišljenja o mnogim pitanjima koja se tiču daljeg oporavka Bosne i Hercegovine u svakom pogledu. Kako je istaknuto, posebno je važno da se u Bosni i Hercegovini razvija duh tolerancije i  međuvjerskog, međuetničkog i međukulturnog dijaloga.

Reisu-l-ulema je zahvalio američkom ambasadoru na brizi američke Vlade za mir i sigurnost ne samo Bosne i Hercegovine  već i šire u regionu Balkana i izrazio nadu da će američko prisustvo biti još snažnije, posebno sada kada se raspravlja o budućnosti države Bosne i Hercegovine i bosanskohercegovačkog društva.

reis-i-americki-ambasador-2009-1

Ambasador English je ponovio američku predanost  izgradnji mira i  sigurnosti i dao podršku toleranciji i međuvjerskom dijalogu.

Reisu-l-ulema i američki ambasdor su se složili da svi koji, na bilo koji način utječu na budućnost Bosne i Hercegovine treba da ulože maksimum truda da se budućim generacijama osigura bolja budućnost nego što im je bila  nedavna prošlost.(rijaset/SenK.)

Podijeli