Britanac viši od 2,10 metara još uvijek raste

100128033.1_mn
Bradley Fisher iz Lancashirea u Velikoj Britaniji itekako se ističe među svojim vršnjacima. Ovaj petnaestogodišnjak je visok preko 210 centimetara, a koliko će još rasti niko ne može tačno utvrditi. Oca i majku je prerastao prije nego što je završio osnovnu školu, ali to mu nikad nije predstavljalo problem. Visina mu je omogućila da se bavi košarkom, sportom koji voli najviše na svijetu. Trenutno se priprema za Evropsko košarkaško prvenstvo u kategoriji do 16 godina.

“Visina mi pomaže u košarci, a košarka mi pomaže da još više izgradim samopouzdanje. Zaista sam sretan jer mi je olakšano da igram košarku”, kaže za Daily Mail Bradley.

Iako ima problema da prođe kroz vrata, njemu to ne smeta. Zapravo, sviđa mu se što je toliko visok. Kaže da je to praktično kad ide s mamom u kupovinu, jer može dohvatiti namirnice s visokih polica.

Bradley mora narasti još za 25 centimetara kako bi postao najviši tinejdžer u Velikoj Britaniji. Rekord još uvijek drži Paul Strugess, koji je visok 2,35 metara.

Omiljen je u društvu i prijatelji vole da provode vrijeme s njim. Često ga zovu “nježnim divom”, koji je uvijek spreman da pomogne prijatelju u nevolji.

Podijeli