Počele pripreme Manifesacije „Musalla 2011.“

prijem_u_zavodu_za_zastitu_spomenika

Proteklih dana počele su aktivnosti oko organizacije ovogodišnje manifestacije Musalla 2011. Tim povodom delegacija MIZ S. Most posjetila je neke institucije od kojih je zatražena podrška pomenutoj manifestaciji. Delegacija je lijepo primljena u turskom kulturnom centru Junus Emre gdje je potvrđeno učešće ove institucije i na ovogodišnjoj manifestaciji.

 

Nakon sastanka u turskom kulturnom centru, Husein ef. Kovačević, Mirsad ef. Spahić i Nevres ef. Softić, razgovor o projektu „Musalla“ nastavili su u državnom Zavodu za zaštitu spomenika gdje je direktorica ovog Zavoda, g-đa Lidija Mičić izrazila punu podršku projektu restauracije mihraba na Fatihovoj musalli  te istakla da nakon završetka projektne dokumentacije, čija izrada je u toku, radovi će biti započeti odmah nakon mjeseca ramazana ove godine.

Podršku projektu restauracije mihraba i manifestaciji „Musalla“ iskazao je i federalni ministar kulture i sporta g-din Salmir Kaplan, koji je delegaciju medžlisa srdačno primio u svom kabinetu gdje je ukratko predstavljen i kompletan projekat „Musalla 1463.“

U povratku iz Sarajeva, predstavnici Medžlisa su razgovarali sa travničkim muftijom mr. Nusret ef. Abdibegovićem o ideji bratimljenja dvije manifestacije, Ajvatovice i Musalle što je muftija Abdibegović prihvatio kao dobru ideju za razvijanje i unaprjeđivanje što bolje saradnje i bogatijih sadržaja kao i bolje posjete objema manifestacijama.

Počele pripreme Manifesacije  „Musalla 2011.“

Jučer (17.05.2011.) u prostorijama Medžlisa u Sanskom Mostu održan je prvi sastanak Organizacionog odbora ovogodišnje manifestacije „Musalla“.

Sastanku su prisustvovali članovi:

Mirsad ef. Spahić

Husein ef. Kovačević fotografija

Muvedet ef. Vuković

Emir Kasapoglu

Besim Šekić

Fadil Džafić

Husein Sefić i

Nevres ef. Softić

Razgovaralo se o programskoj šemi manifestacije gdje je rečeno da bi ovogodišnja manifestacije trajala 5 dana i prvi sadržaji bi bili upriličeni već u ponedjeljak 27.06.2011. Kompletan program još nije zvaničan ali se na tome dinamično radi i nadamo se da ćemo narednih dana izići sa zvaničnim informacijama koje se tiču sadržaja ovogodišnje manifestacije, istakao je direktor manifestacije Mirsad ef. Spahić.

kod_ministra_kaplana

kod_muftije_abdibegovica

Podijeli