Ansambl Sultan Mehmed Fatih u Danima Musalle

DSC_7031_800x532

Sanjani su imali privilegiju da u „Danima Musalle“uživaju u spektakularnom koncertu sarajevskog ansambla „Sultan Mehmed El Fatih“.

Veliki parking prostor ispred Srednjoškolskoig centra u Sanskom Mostu bio je premalen da primi sve one koji su sinoć željeli uživati u vrhunskoj izvedbi duhovne muzike ansambla Sultan Mehmed Fatih iz Sarajeva. Organizator ovog velikog koncetra bio je Medžlis Islamske zajednice Sanski Most uz pomoć   Drvne industrije „Seha Sana“ iz Sanskog Mosta.
Ansambl Sultan Mehmed Fatif  je jedan od najvećih ansambala ovog tipa u Bosni i Hercegovini koji broji oko 120 članova raspoređenih u razne sekcije.
Na repertoaru ansambla su najljepše ilahije i kaside koje se izvode na bosanskom, engleskom, arapskom, turskom i perzijskom jeziku. Postoji već 7 godina i do sada su nastupali širom Evrope, Amerike, u Kanadi, te Saudijskoj Arabiji, Libiji, Egiptu. Nedavno su se vratili sa velike turneje iz Istambula gdje su nastupili u dvorani „AYA IRNI“ pred predsjednikom Republike Turske Abdulahom Gulom i turskim državnim vrhom.

DSC_7044_800x532

DSC_6904_800x368

Podijeli