Seminar ”U susret najdražem gostu, mjesecu ramazanu”

seminarususret

Petak, 29. juli 2011. god., Omladinski kulturni centar ˝Atis˝ u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Sanski Most, te udruženjem˝ AKOS˝ iz Sanskog Mosta, organizirao je jednodnevni seminar pod nazivom ˝U susred najdražem gostu, mjesecu ramazanu˝.

 

Seminar je održan u Staroj gradskoj vijećnici u Sanskom Mostu, sa početkom u 10:00h, i uz nekoliko pauza trajao je do 19:30h. U okviru spomenutog programa imali smo ukupno 6 izlaganja, a gosti-predavači su bili: bihaćki muftija Hasan ef. Makić,  glavni imam u Sanskom Mostu Husein ef. Kovačević, prof. dr. Izet  Terzić, mr. Safet Kuduzović, mr. Hakija Kanurić, te prof. Elvedin Pezić.

Uvodničar i moderator seminara bio je Mirsad ef. Spahić, predsjednik U.G. ”AKOS”.

Kao što se iz samog naziva seminara može zaključiti, isti je bio u funkciji duhovne pripreme za dolazak blagoslovljenog i velikog mjeseca, mjeseca ramazana, i na tu temu veoma zapaženo je govorio muftija Hasan ef. Makić.

Učesnici seminara su također imali priliku pratiti izlaganja i na druge društveno-aktuelne teme, kao što su: Ponašanje omladine, predavača Husein ef. Kovačevića, Terorizam kroz historiju, predavača prof. dr. Izeta Terzića, te Metodologija islamskog misionarstva , predavača mr. Hakije Kanurića.

Ostale teme obuhvaćene ovim seminarom bile su: Allahova milost, predavača mr. Safeta Kuduzovića, te Prve generacije, predavača prof. Elvedina Pezića.

Održani seminar je pobudio veliko interesovanje građana Sanskog Mosta, ali i gostiju iz drugih gradova, tako da je sala Stare vijećnice bila popunjena do posljednjeg mjesta.

Ovaj događaj privukao je pažnju i lokalnih medija koji su istom posvetili dio svojih informativnih emisija, a organizatori su se potruditi da čitav seminar bude zabilježen u video formatu.

Na samom kraju seminara organizatori su se zahvalili na učešću gostima- izlagačima, kao i svim učesnicima, te izrazili nadu da će ovaj seminar dati svoj rezultat u pripremama za mjesec ramazan i duhovnu obnovu, koja je najprimjerenija da se desi upravo u ovom blagoslovljenom mjesecu koji je pred nama.

(okcsana.org)

Podijeli