Ramazanske aktivnosti u Sanskom Mostu teku u najboljem redu

DSCF3132_640x480

Ramazanske aktivnosti u Sanskom Mostu protiču u najboljoj atmosferi. U svih 30 džamija klanjaju se teravih namazi, drže predavanja a posebnost ramazana svakako se odražava u učenju i praćenju mukabela koje se održavaju u svim džematima Medžlisa islamske zajednice u Sanskom Mostu.

 

Pored redovnih ramazanskih aktivnosti, i ove godine su najavljene posjete muftije bihaćkog Hasan ef. Makića kao i profesora iz medresa „Džemaludin ef. Čaušević“ iz Cazina te „Osman ef. Redžović“ iz Visokog.

Mjesec ramazan je mjesec solidarnosti i darežljivosti pa je i ove godine u saradnji sa organizacijom NEDWA (Svjetska organizacija mladih za pomoć ugroženim kategorijama stanovništva) preko svojih imama, Medžlis islamske zajednice u Sanskom Mostu podijelio preko 100 paketa osnovnih životnih namirnica socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

U narednom periodu je planirana i organizacija sergije koju je najavio reisu-l-ulema dr. Mustafa ef. Cerić za pomoć narodu u Somaliji koji ovih dana pogađa teška humanitarna kriza.


Jedna od aktivnosti ovog medžlisa koju je svakako vrijedno spomenuti jeste tradicionalni omladinski iftar koji se organizuje svake godine za 17. Noć ramazana, noći ouči pobjede na Bedru.

DSCF3129_640x480


Podijeli