Noć kadra u Sanskom Mostu

IMG_4266_640x480

Blagostanje, počasti i darove noći Lejletul kadr Sanjani su sinoć u mnogim džamijama osjetili punim srcima. U svim džematima, za ovu priliku organizirani su različiti prigodni sadržaji, a kako je ova noć i noć mekteba najviše učešća u izvođenju programa uzeli su mladi.

 

Centralna svečanost je kao i svake godine održana u gradskoj džamiji gdje su mnogobrojni vjernici i vjernice mogli uživati u predivnom izvođenju ilahija  i kasida u interpretaciji hora „Gazije“ iz Bužima, te predavanju koje je održao dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću prof. dr. Muharem Štulanović a nakon oficijelnoga dijela programa upriličen je i vatromet nakon čega su mnogi nastavili sa raznim ibadetima prikladnim za „noć bolju od hiljadu mjeseci…“, sve do sehura.

Slična atmosfera je bila i u Vrhpolju te u Sultan Fatihovom džematu u Kamengradu gdje je upriličen iftar za cijeli džemat kao i sehur za stotinjak osoba koje su se odlučile ovu blagoslovljenu noć provesti uz bogat program i tako dočekati zoru narednog dana.

Ovu noć će dugo pamtiti i kamengradski mališani koji iz džamije nisu otišli praznih ruku jer je džemat u cillju afirmacije mektebske nastave svim učesnicima u programu obezbijedio bajramske paketiće.

Dio atmosfere sa ovih druženja pogledajte na snimcima ispod.

IMG_4262_640x480

gazije

IMG_4273_640x480

IMG_4274_640x480

IMG_4259_360x480

kamengrad_kadr

kamengrad_kadr1

kamengrad_kadr2

kamengrad_kadr3

kamengrad_kadr4

kamengrad_kadr5

Podijeli