Mektepska novogodišnja svečanost u džematu Došci/G. Kamengrad

pobjednici_hidzab

Kao i svake do sada, i ove godine polaznici mekteba Došci/G. Kamengrad dolazak Nove hidžretske godine obilježili su svečano. Zahvaljujući ukrasima koje su mališani napravili, učionica je dobila svečano ruho i preuređena je za jedan sasvim drugačiji, slađi i draži mektebski dan.

Iako je učionica bila tijesna da na jednom mjestu skupi sve mekteblije, s druge strane, bilo je lijepo gledati radosna i radoznala dječija lica. Radosna jer se u mektebu vesele i slave, radoznala jer iščekuju pobjednike i nagrade za unaprijed najavljena takmičenja iz kategorija: Najljepši crtež moje džamije, Sveska sa najviše petica, Kviz o hidžri, te mektepska Revija hidžaba. Dvije najmlađe grupe su se takmičile za najljepši crtež i učestvovale u zbrajanju petica u svojim sveščicama, mlađa kur'anska grupa je imala zadatak da pripremi reviju hidžaba, a starija kur'anska grupa polaznika se takmičila u kviz-pitanjima o hidžri.

U mektepskoj kasici koju u toku godine pune one džematlije koji znaju da tu sebi ostavljaju, bilo je dovoljno sredstava da se za pobjednika iz svake kategorije obezbijede i prigodne nagrade u vidu knjiga, paketića, marama, te godišnje pretplate na Preporod.

Svim mekteblijama želimo berićetnu i uspješnu 1433. hidžretsku godinu, sa što više petica, kako u mektebu tako i u školi.

revija_hidzaba

detalj_sa_svecanosti

Muallim:

Senad Omić

Podijeli