VIDEO: 13,200 KM za stipendiste Medžlisa u Sanskom Mostu

stipendije2012

U prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most danas su uručene redovne godišnje stipendije učenicima i studentima srednjih škola i fakulteta.

 

Ovo je već sedamanaesta godina kako Medžlis Islamske zajednice Sanski Most stipendira i materijalno pomaže školovanje učenika i studenata koji pohađaju medrese i fakultete islamskih nauka. Tom prilikom upriličena je skromna svečansost na kojoj su stipendistima uručene njihove godišnje stipendije.

Ove godine uručeno je ukupno dvadeset stipendija. Šest stipendija dobili su studenti fakulteta islamskih nauka, dok je šesnaest stipendija uručeno polaznicima medresa. Stipendije studentima i učenicima je uručio predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most Ilfad Ičanović.

Amina Handanagić, studentica je prve godine Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću. Za vrijeme četverogodišnjeg školovanja u medresi bila je korisnik pomenute stipendije, koja joj je kako ističe mnogo značila u procesu sticanja srednješkolske naobrazbe, te je izrazila zahvalsnost Medžlisu Islamske zajednice Sanki Most koji će se stipendiranjem i dalje brinuti o nastavku njenog školovanja.

U prošlosti se pokazalo da stipendije koje Medžlis Islamske zajednice Sanski Most dodjeljuje nadarenim učenicima i studentima za njih i porodice koje ih školuju imaju veliki značaj. Ova praksa, kako ističu u sanskom medžlisu , biće nastavljena i u budućem periodu.

Podijeli